BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnket şirketleri fena çaktı!----

Anket şirketleri fena çaktı!

Anket şirketleri fena çaktı!
02 Kasım 2015 - 10:23 www.finansgundem.com

1 Kasım seçimlerinin en büyük kaybedenlerinden biri de araştırma şirketleri oldu

1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin resmi olmayan sonuçlara göre en yakın oy oranını Adil Gür'ün şirketi A&G araştırma bildi. Diğer seçim şirketlerinin tahminleri şaşırtıcı bir şekilde çıkması muhtemel sonuca yaklaşamadı. Metrolop Araştırma şirketinin başkanı Özer Sencar ise Twitter'dan "Araştırmalarımızda halkın muhalefete ve süreçte yaşananlara tepkisini tesbit edemedik, başarısız olduk" diye konuştu.

1 Kasım seçimlerinin en büyük kaybedenlerinden biri de araştırma şirketleri oldu. Araştırma şirketleri, AKP'nin oylarının 7 Haziran seçimlerine göre artacağını tahmin etmişlerdi. Ancak AKP oyları için yüzde 43 civarı oranlar vermişlerdi. Araştırma şirketlerinden sadece bir tanesi, Adil Gür'ün şirketi A and G araşitırma şirketi, AKP'nin oy oranı konusunda bugün ortaya çıkan sonuca en yakın sonucu buldu. AA'ya göre sandıkların yüzde 97'si açıldı ve AK Parti yüzde 49 civarında bir oy aldı. A&G ise AK Parti'nin oy oranını yüzde 47.2 olarak tahmin etmişti.

Adil Gür'ün şirketinin yayınladığı son araştırmada, oy oranları şöyle yer aldı; AKP yüzde 47.2, CHP yüzde 25.3, MHP yüzde 13.5, HDP yüzde 12.2, diğer yüzde 1.8 .

'BAŞARISIZ OLDUK'

Metropol Araştırma şirketinin başkanı Özer Sencar ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Araştırmalarımızda halkın muhalefete ve süreçte yaşananlara tepkisini tesbit edemedik, başarısız olduk" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)