BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmgen 26,4 milyar dolara Horizon Therapeutics'i satın alıyor----

Amgen 26,4 milyar dolara Horizon Therapeutics'i satın alıyor

Amgen 26,4 milyar dolara Horizon Therapeutics'i satın alıyor
12 Aralık 2022 - 16:39 www.finansgundem.com

ABD'li biyoteknoloji şirketi Amgen, şu ana kadar yaptığı en büyük anlaşma kapsamında ilaç üreticisi Horizon Therapeutics Plc'i 26,40 milyar dolar karşılığında satın alacağını duyurdu.

ABD’li biyoteknoloji şirketi Amgen Inc, nadir görülen hastalıklara karşı ilaç üreten Dublin merkezli Horizon Therapeutics Plc’i 26,40 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıkladı.

Amgen böylece şu ana kadar yaptığı en büyük anlaşma kapsamında tiroit göz hastalığına yönelik dünya genelinde 1 milyar dolardan fazla satan Tepezza’ya erişim sağlayabilecek.

Sözcü'de yer alan habere göre, Amgen, Horizon’un her bir hissesi için 116.50 dolar nakit ödeyecek. Bu tutar, şirketin hisselerinin son kapanış fiyatından yaklaşık yüzde 20 daha yukarıda.

Amgen bu anlaşmayla onaylanmış birkaç ilacı portföyüne ekleyecek. Bu satın alım, Amgen’in çok satan eklem iltihabı ilacı Enbrel’e yönelik artan rekabetin etkisine karşı koymasına yardımcı olabilir.

Enbrel’in satışları son dört çeyrekte düştü ve üçüncü çeyrekte yüzde 14 düşerek 1,1 milyar dolara geriledi. Horizon hisseleri borsa açılmadan önceki işlemlerde yüzde 14,4 artışla 111,37 dolara yükseldi.

Söz konusu teklifle Horizon’un değerlemesi borçları dahil 28,3 milyar dolar olacak.

İlaç endüstrisinin yeni gözdesi SIM kartlar

 

Almanya'da ilaç sıkıntısı büyüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)