BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAmerika'da Silikon Vadisi benzeri yeni bir yerleşim kuruluyor----

Amerika'da Silikon Vadisi benzeri yeni bir yerleşim kuruluyor

Amerika'da Silikon Vadisi benzeri yeni bir yerleşim kuruluyor
08 Şubat 2021 - 20:27 www.finansgundem.com

Amerika’nın Nevada eyaletinde, teknoloji devlerinin kendi yerel yönetimlerini oluşturabilecekleri Silikon Vadisi benzeri bir oluşuma gidiliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika'nın Nevada eyaletinde, teknoloji devlerinin yatırım yapmasının hedeflendiği ve şirketlere yerel yönetimlere benzer bir yetki verilecek olan Silikon Vadisi benzeri bir oluşuma gidiliyor.

Söz konusu oluşumda ilk akıllı şehir, 2022 yılının başlarında kripto para milyoneri Jeffrey Berns'e ait Blockchains firması tarafından kurulacak.

Silikon Vadisi’ndeki gibi teknoloji devlerinin yer alacağı oluşumda yatırımcılara "İnovasyon Alanları" adı altında belli topraklarda yerel yönetim yetkileri verilecek.

VALİ SİSOLAK: NEVADA'YA GİRDİ SAĞLAYACAĞIZ

Nevada’nın Demokrat Parti’li Valisi Steve Sisolak konu ile ilgili yaptığı açıklamada dev teknoloji şirketlerini bölgeye çekerek Nevada’nın ekonomisine büyük bir girdi sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

 İLK YATIRIMCI BLOCKCHAINS

Bölgeye ilk yatırımı yapacak olan firmanın Blockchains olduğunu belirten Sisolak, firmanın eyaletin doğusunda bir akıllı şehir geliştirmeyi taahhüt ettiğini belirtti. Aynı şirket 2018 yılında, 170 milyon dolara Nevada sınırları içerisindeki Storey County'de yaklaşık 67.000 dönümlük gelişmemiş ve ıssız bir arazi satın almıştı.

2022 YILINDA TEMEL ATILIYOR

Kripto para milyoneri Jeffrey Berns'e ait Blockchains şirketi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise satın aldıkları alana 2022 yılında temel atmayı planladıkları söylendi.

DEVLERE YEREL YÖNETİM KURMA İZNİ

Söz konusu alanlarda yatırım yapacak olan teknoloji devlerine ilçe yönetimleri ile aynı yetkiye sahip yerel yönetim kurma izni verilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)