BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAMB üyesi Villeroy’dan faiz indirimi mesajı----

AMB üyesi Villeroy’dan faiz indirimi mesajı

AMB üyesi Villeroy’dan faiz indirimi mesajı
29 Mart 2024 - 02:30 www.finansgundem.com

AMB üyesi Villeroy, yaptığı açıklamada AMB’nin muhtemelen bu baharda "ölçülü" faiz indirimine başlayacağını duyurdu. Villeroy, bu durumun ABD Merkez Bankası'nın (Fed) zaman çerçevesinden bağımsız olarak gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Francois Villeroy de Galhau, AMB'nin muhtemelen bu baharda “ölçülü” faiz indirimine başlayacağını söyledi.

AMB üyesi Villeroy, Paris Dauphine Üniversitesi'nde yaptığı açıklamada, AMB’nin muhtemelen bu baharda "ölçülü" faiz indirimine başlayacağını ve bunun ABD Merkez Bankası'nın (Fed) zaman çerçevesinden bağımsız olarak gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

Bu indirimin Nisan ayında mı yoksa Haziran ayında mı gerçekleşmesinin "ölüm kalım meselesi" olmadığını dile getiren Villeroy, "Ancak para politikası gecikmeli olarak yürürlüğe girdiğinden dolayı, çok uzun süre beklersek eğrinin gerisine düşme riskiyle karşı karşıyayız" dedi.

Öte yandan Villeroy, enflasyonun AMB'nin yüzde 2'lik hedefinin uzun bir süre altında kalması durumunda Merkez Bankası'nın Faiz oranlarını daha agresif bir şekilde düşürmek zorunda kalma riskiyle karşı karşıya kalacağını da sözlerine ekledi.

Artan sayıda AMB üyesi faiz indirimlerini desteklerken, faiz indiriminde Haziran toplantısı en muhtemel zaman olarak gözüküyor.

SPK, bir şirketin sermaye artırım başvurusunu onayladı

 

FTX'in eski CEO'su Bankman-Fried'a 25 yıl hapis!

 

New York borsası karışık seyirle kapandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)