BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmazon'dan 10 bin yöneticiye "sahte yorum" davası----

Amazon'dan 10 bin yöneticiye "sahte yorum" davası

Amazon'dan 10 bin yöneticiye sahte yorum davası
20 Temmuz 2022 - 09:45 www.finansgundem.com

E-ticaret devi Amazon, para veya ücretsiz ürün karşılığında yapılan sahte incelemeleri koordine etmekle suçladığı 10 binden fazla Facebook grubunun yöneticisine dava açtı.

Seattle merkezli şirketin web sayfasından yapılan açıklamada, söz konusu Facebook gruplarının, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Japonya'da yanıltıcı ürün incelemelerinde rolü olduğuna dikkat çekildi.

TRT Haber'in haberine göre ilgili davada, 43 bin üyeye sahip "Amazon Product Review" (Amazon Ürün İncelemesi) adlı Facebook grubununun dolandırıcılık dolayısıyla kapatıldığına vurgu yapıldı.

Sahte ürün incelemeleri meselesi, Amazon veya diğer platformlarda ilk kez gündeme gelmiyor. Şirket, daha önce de ürünlerle ilgili sahte referanslar sunduğu öne sürülen kişileri dava etmişti.

İngiltere'de ise geçen yıl rekabet düzenleyicileri, şirketin ve Google'ın alışveriş yapanları korumak için yeterli tedbirleri alıp almadığına ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Almanya'dan Amazon'a 'rekabet' incelemesi

 

Amazon hisseleri sert düştü

 

Amazon'dan Türkiye kararı: 100 milyon dolarlık yatırım!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)