BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAmari reform endişesi doğurdu----

Amari reform endişesi doğurdu

Amari reform endişesi doğurdu
06 Aralık 2013 - 14:33 www.finansgundem.com

Japonya Ekonomi Bakanı Amari'nin ameliyata girecek olması, reformların yerine getirilemeyeceği endişelerine neden oldu

Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari'nin önümüzdeki hafta kanser ameliyatı geçirecek olması, sanayi düzenlemeleri ve ticaret kurallarının liberalleştirilmesinden sorumlu olan bakanın geleceğine gölge düşürdü.

Erken evre dil kanseri tanısı konulan Amari, dün gazetecilere hastalığını açıkladı ve istifasını verdi. Ancak Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Amari'nin istifasını kabul etmedi. Amari, Tokyo hükümetinin 20 yıldır devam eden ekonomik durgunluğu sonlandırma kampanyasında Abe'nin büyüme stratejisinin temel direklerinden biri oldu.

Amari'nin yardımcısı Yasutoshi Nishimura, yarın başlayacak ABD ve Vietnam'ın da aralarında olduğu ülkeleri ile görüşmelerde, Amari'yi temsil edecek. Gelişmeler, Abe'nin kurumsal vergi indirimleri ve ekonomistlerin büyüme için gerekli gördüğü istihdamdaki deregülasyonları ertelediği, parlamentonun son toplantısının arifesinde gerçekleşti.

Büyüme stratejisinin bürokratlar ve politikacılar tarafından birlikte üretildiğini ve bu nedenle Amari, bir süre siyasi karar verme merkezinden uzak olsa da, etkinin sınırlı olacağını söyleyen Tokyo'daki Citigroup Inc.'in başekonomist Kiichi Murashima, "Abenomi'nin en büyük sorunu, Abe'nin bu noktada ne uygulamak istediğinin net olmaması" değerlendirmesinde bulundu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)