BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAmano: İran, UAEK çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirdi----

Amano: İran, UAEK çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirdi

Amano: İran, UAEK çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirdi
11 Eylül 2018 - 08:17 www.finansgundem.com

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Yukiya Amano, İran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirdiğini söyledi

UAEK Yönetim Kurulu oturumunda bildirisi okunan Amano, Ajansın anlaşmalar çerçevesinde İran’daki denetimlerine devam ettiğini bildirdi.

UAEK başkanı Amano tarafından geçen günlerde yayınlanan raporda bir kez daha İran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirdiği vurgulanmıştı.

Raporda, KOEP’in uygulanmaya konulduğu günden itibaren İran nükleer faaliyetlerinin denetiminin devam etiğini ve ajansın bu konuda bir sorunla karşılaşmadı hususunun vurgulandığını ayrıca İran’ın nükleer motor yapımı hususundaki faaliyetlerle ilgili raporları UAEK’ya sunduğunun da ifade edildiğini söyledi.

UAEK, KOEP’in uygulanmasından bu yana 12. Ve Amerika’nın KOEP’ten ayrılmasından bu yana yayınladığı ikinci raporunda İran nükleer faaliyetlerinin KOEP’e uygun olduğunu onayladı.

UAEK raporunda İran’ın tüm nükleer tesislerini istediği zaman denetleme imkanı olduğunu, İran’ın uranyum ve ağır su rezervi miktarının da belirtilen çerçevelerin altında olduğu yer almaktadır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)