BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltının gram fiyatı 1.894 lira seviyesinde----

Altının gram fiyatı 1.894 lira seviyesinde

Altının gram fiyatı 1.894 lira seviyesinde
19 Aralık 2023 - 11:05 www.finansgundem.com

Altının gramı güne yükselişle başlamasının ardından 1894 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 170 liradan, cumhuriyet altını 12 bin 940 liradan satılıyor

Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı günü yüzde 0,6 yükselişle 1893 liradan tamamladı.

Altının gramı yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,1 artışla 1894 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 170, cumhuriyet altını 12 bin 940 liradan satılıyor.

Dün yüzde 0,4 artışla günü 2 bin 27 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışının hemen altında 2 bin 26 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek yılın hangi ayında faiz indirimine başlayacağına yönelik artan belirsizliklerin devam ettiğini belirterek, söz konusu durumun varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu dile getirdi.

Fed'in enflasyon göstergesi olarak yakından izlediği kişisel tüketim harcamaları verilerinin varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini aktaran analistler, bununla birlikte Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin de piyasaların yönü üzerinde etkili olmaya devam etmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, bankanın gelecek yılın ilk toplantısında faizi sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, Fed'in martta faiz indirimlerine başlama ihtimali yüzde 70'te bulunuyor.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında Avro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçları verilerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 10 ve 2 bin dolar seviyelerinin destek, 2 bin 40 ve 2 bin 50 dolar seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Forekes bülteninde, 'Altın kanadında yılın sonuna yaklaşırken, önümüzdeki yıl FED’in Faiz indirimlerine ne zaman başlayabileceği en önemli konu başlıklarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Fed son politika toplantısında faiz oranında değişikliğe gitmedi ve önümüzdeki yıl için 25’er baz puanlık olmak üzere 3 faiz indirimi öngördü. Bu konu ile altın fiyatları yukarı yönlü hareketler yaşamıştı. Geçen haftanın son işlem gününde ise New York Fed Başkanı Williams; FED’in borçlanma maliyetlerini düşürmeyi düşünmesi için erken olduğunu belirtti. Bu açıklama ise ons altını baskıladı. Bu sebeple bu konuda açıklamalar fiyatlar üzerinde etkili olabiliyor. Diğer yandan ABD kanadından gelecek olan ekonomik veriler ise FED’in neler planlayabileceğine yönelik ipuçları için yakından takip ediliyor. Yeni günde 16.30’da ABD kanadından gelecek olan inşaat izinleri verisi izlenecek. Öncesinde ise 13:00’da Euro kanadında enflasyon verisi takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2050 – 2070 - 2090 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2017 – 2000 - 1980 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Çalışan emekliler merakla bekliyor! Yılbaşından önce yasalaşacak

 

VİOP'ta endeks kontratı güne yatay başladı

 

Fed'e dair endişeler risk iştahını baskılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)