BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltının gram fiyatı 1.800 liranın üzerinde----

Altının gram fiyatı 1.800 liranın üzerinde

Altının gram fiyatı 1.800 liranın üzerinde
30 Ekim 2023 - 10:42 www.finansgundem.com

Altının gramı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 1.812 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 2.980 liradan, Cumhuriyet altını 12.180 liradan satılıyor

Cuma günü, altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,09 artışla 1.816 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni haftaya ise değer kaybıyla başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,3 azalışla 1.812 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.980 liradan, Cumhuriyet altını 12.180 liradan satılıyor.

Haftanın son işlem gününde İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haberlerle 15 Mayıs'tan bu yana ilk kez 2.000 doların üzerinde kapanış gerçekleştiren altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,4 azalışla 1.997 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, İsrail-Filistin çatışmasındaki gelişmelerin piyasaların odağında yer almaya devam ettiğini ifade ederek ABD Merkez Bankasının (Fed) çarşamba günkü para politikası kararları öncesinde yatırımcıların temkinli davrandığını söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, bankanın bu hafta politika faizini sabit bırakmasına kesin gözüyle bakılırken, aralık ve ocak toplantıları için öngörüler sınırlı da olsa değişmeye başladı.

Özellikle cuma günü ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilerin piyasalardaki fiyatlamalar üzerinde etkili olabileceğini belirten analistler, Fed'in ekonomiyi soğutmak için attığı ultra şahin adımlara karşın istenilen sonuçlara henüz ulaşamadığını bildirdi.

Analistler, bugün Almanya'da büyüme ve enflasyon, Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ile ABD'de Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini belirterek teknik açıdan altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 seviyelerinin direnç, 1.980 ve 1.960 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Orta Doğu’da İsrail ile Hamas arasındaki gerilimler jeopolitik risklerin artmasına neden oluyor. Artan jeopolitik riskler ise güvenli liman ihtiyacını ortaya çıkarıyor ve altında da yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden oluyor. Geçtiğimiz haftaya yaklaşık olarak yüzde 1.5 üzerinde değer kazanımları ile kapatan ons altın, yeni haftaya 2003 seviyelerinde başlangıç yaptı. Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Bununla birlikte haftalık olarak ekonomik veri gündemine baktığımızda ise Tarım Dışı İstihdam verisi haftanın en dikkat çeken verilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Veri Cuma günü ABD kanadında açıklanacak ve veri ile birlikte küresel bazda volatilite artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2010 – 2020 - 2030 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1992 – 1976 - 1962 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Ekonomiye güven ekimde arttı

 

Piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı

 

Ev ve araba satışında kimlik doğrulama dönemi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)