BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltının gram fiyatı 1.615 lira seviyesinde----

Altının gram fiyatı 1.615 lira seviyesinde

Altının gram fiyatı 1.615 lira seviyesinde
05 Temmuz 2023 - 10:55 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.615 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 2.650 lira, Cumhuriyet altını 10.710 liradan satılıyor

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 1.610 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 1.615 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.650 lira, Cumhuriyet altını da 10.710 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, 4 günlük yükseliş eğilimin ardından şu sıralarda önceki kapanışına paralel 1.926 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel piyasalarda, artan resesyon endişeleriyle negatif bir seyir izlendiğini ifade ederek, merkez bankalarının enflasyonla mücadele kapsamında "şahin" adımlarına devam etmesinin beklendiğini kaydetti.

Bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarından alınacak sinyallerin yatırımcıların odağında olacağını belirten analistler, varlık fiyatlarında oynaklığın artabileceğini söyledi.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in 26 Temmuz'daki toplantıda yüzde 90 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağının öngörüldüğünü aktararak, cuma günü açıklanacak istihdam raporundaki verilerin de yıl sonuna kadar atılacak adımlara yönelik beklentileri daha da netleştirebileceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ABD'de Fed toplantı tutanakları ve mayıs ayı fabrika siparişlerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.920 ve 1.900 doların destek, 1.940 ve 1.950 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altın temkinli fiyatlanıyor. Dün ABD piyasaları tatil nedeniyle işleme kapalı ve veri takvimi sakindi. Bugün ise yatırımcıların odağında bu akşam yayımlanacak son Fed toplantısına ilişkin tutanaklar olacak. Fed yetkililerinin şahin ifadeleri takip edilirken tutanaklarda sıkılaştırma sürecine dair ipucu aranacak. Piyasalarda iki sefer daha 25’er baz puanlık artırım beklenirken ilk artırımın temmuz toplantısında olacağı öngörülüyor. Asya tarafında ise bu sabah Çin Hizmet PMI verisi açıklandı. Buna göre veri 57,1’den 53,9’a gerileyerek 56,2 beklentisinin altında kaldı. Çin’deki ekonomik aktivitelerin iyileşmesi de küresel risk iştahını ve ons altını destekleyebilir' denildi.

Haziranda fiyatı en fazla artan ve düşen ürünler belli oldu

 

Markette 39 üründen 23’ünün fiyatı arttı, 16’sının düştü

 

ÖTV'de zam sinyali var mı, araç krizinin sırrı ne? Levent Köprülü anlatıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)