BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltını olanların kafası karıştı----

Altını olanların kafası karıştı

Altını olanların kafası karıştı
19 Şubat 2013 - 07:38 www.finansgundem.com

Dünya ekonomisindeki toparlanma sinyalleri, zor zamanların ‘güvenli limanı’ olarak görülen altını vurdu

Bu düşüş, altının 2001 yılından bu yana en kötü ‘yeni yıl’ performansı oldu. Geçen yıl eylülde 1.691 dolar civarında seyreden altının ons fiyatı geçen hafta cuma günü yaşanan sert satışlarla birlikte son altı ayın en düşük seviyesi olan 1.598,21 dolara kadar geriledi. ABD’li ünlü yatırımcı George Soros 14 Şubat’ta yaptığı bildirime göre, 4. çeyrekte altın yatırımlarını azaltma yoluna gitti. Analistler özellikle ABD ve Çin’i yönelik ekonomik beklentilerin iyileşmesiyle risk iştahının arttığı görüşünde. ABD’li Bloomberg Ajansı’na konuşan Wells Capital Management başstratejisti James Paulsen, “Küresel olarak sürdürülebilir bir ekonomik toparlanma yaşandığına dair oluşan güven, altında kayıplara sebep oluyor” dedi.
Dr. Kıyamet iyimser...
Ancak Eylül 2011’de onsu 1.921,15 dolara çıkarak tarihi zirvesini gören altın için farklı düşünenler de var. Öngörüleri nedeniyle piyasalarda Dr. Kıyamet olarak bilinen yatırımcı Marc Faber, AA’ya yaptığı açıklamada, “Altın fiyatlarının belli bir düşüş yaşadıktan sonra tekrar yükseleceğini inanıyorum. Eğer altının onsu 1550 dolarları görürse, daha çok alım yapmayı düşünüyorum. Altında belli bir düşüş yaşandıktan sonra yeniden Eylül 2011’deki 1921 dolarlık zirve yeniden yaşanacak” öngörüsünde bulundu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)