BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltındaki düşüşün nedeni belli oldu----

Altındaki düşüşün nedeni belli oldu

Altındaki düşüşün nedeni belli oldu
02 Ocak 2014 - 06:47 www.finansgundem.com

Altın yatırımcıları 2013'te kabusu yaşadı. Bunun nedeni hisse piyasasının volatil olmasından kaynaklandı

Yatırımcıların 2013'te gelişmiş ekonomilerin piyasalarında altın yerine hisse senedi piyasalarına yönelmelerinin ardından küresel hisse fiyatları son 4 senenin en büyük yükselişini kaydederken, 12 senelik altın sevgisi bu sene sona ermiş oldu.

Standard & Poor's 500 Endeksi tarihin en büyük tırmanışıyla rekor yaptığını ve dünya genelinde tahvillerin düşüş kaydettiğini belirten New Jersey merkezli Prudential Financial Inc'nin piyasa stratejisti Quincy Krosby, yatırımcıları asıl şok edenin, altının 30 senenin en kötü performansıyla yüzde 28'lik gerilemesi olduğunu sözlerine ekledi.

"Altın yatırımcıların kalbini kırdı," diyen Krosby "Altındaki düşüş hayatımda gördüğüm en derin çöküşlerden biriydi. Yatırımcılar altındaki ivmeyi gördüklerinden sonra değerli metale yönelmişlerdi. Ama bu ivme durdu. Ve vahşice durdu," diye görüş bildirdi.

Külçe altına olan talep, küresel ekonominin iyileşme belirtileri göstermesi ve Fed liderliğindeki teşvikle, milyarder hedge fonu yöneticisi John Paulson ve diğer altın alıcılarının öngördüğü ani fiyat artışını göstermedi. Bunun yerine yatırımcılar hisselere akın ettiler ve MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 20 çıkış yaptı.

Altın 2001'in başından Eylül 2011'deki onz başına 1,923.70'lik zirvesine kadar yüzde 600 yükseliş yakalamıştı. Fed'in 2008'de faiz oranlarını nerdeyse sıfıra çekmesi ve ABD ekonomisine 3 trilyon dolardan fazla para sokan tahvil alımına başlamasının ardından, altın daha da ralli yapmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)