BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yön yukarı----

Altında yön yukarı

Altında yön yukarı
03 Şubat 2022 - 11:49 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 787 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.294 lira, Cumhuriyet altını 5.287 liradan satılıyor.

Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1 artışla 782,4 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.30 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,5 artarak 786,7 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.294 lira, Cumhuriyet altını da 5.287 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 1.804 dolardan işlem görüyor.

Analistler, para politikalarına ilişkin beklentiler ve jeopolitik risk algısındaki artış paralelinde hareket eden altın fiyatlarının yönü açısından bugün İngiltere ve Avrupa Merkez Bankaları kararlarının önemli olacağını söyledi.

Bugün ayrıca, dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi ile ABD'de dayanıklı mal siparişleri verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatı için 1.760 doların destek, 1.810 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Piyasalar altın fiyatlamasında önemli ekonomik verilerden biri olan Tarım Dışı İstihdam verisine odaklanmış durumda. Bu veri öncesinde dün yine ABD kanadından gelen ADP özel sektör istihdam verisi takip edildi. Tarım Dışı İstihdam’ın öncüsü sayılabilecek veri 180 bin artış beklentisinin aksine 301 bin kişi azalış olarak gerçekleşti. Özellikle Omicron varyantının artış göstermesi ile birlikte şirketlerin ve ekonomik aktivitelerin kısıtlanması bu düşüşte etkili oldu. Fakat bu düşüşe rağmen bu etkinin kısıtlı kalması ve toparlanmanın ilerleyen süreçlerde gerçekleşebileceği bekleniyor. Haftanın dördüncü işlem gününde TSİ 16:30’da ABD kanadından gelecek olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları ve 18:00’da gelecek olan ISM PMI verileri takip edilecek. Veriler ile birlikte volatilite artacaktır. Geçtiğimiz hafta FED sonrasında aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren altın fiyatları yeni hafta da 1800 dolar seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1815 – 1832 – 1848 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1790 – 1780 – 1770 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital bülteninde, 'Ons/Altın’da son günlerde etkili olan tepki hareketinin devamını görüyoruz. Dün günün genelinde pozitif bir seyir izlenirken, %0.37 oranında yükseliş ile 1807.79$ seviyesinden
kapanış gerçekleşti. Teknik göstergelerin baktığımızda ise kısa vadeli göstergelerde toparlanma çabası görülmesine rağmen gün içi grafiklerde göstergelerin negatif uyumsuzluk içinde hareket ettiğin görülüyor. Bu görüntüde bize satış baskısının tekrar etkili olabileceği gösteriyor. 1814$ ara direncini üzerinde kapanış gerçekleşmedikçe temkinli bakışımızı koruyacağız. Gram/Altın’da tepki atakları güçlenirken, %0.97 oanında değer kazanımı ile 782.36$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. 771 TL seviyesinin üzerinde olan tepki ataklar sonrasında teknik göstergelerde de toparlanma görüyoruz. Gün içi hareketlerde 781TL seviyesinin ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu seviyesini üzerinde yükseliş hareketinin devamını bekliyor olacağız. Tepki hareketlerinin devamı halinde ise ilk direnç 795 TL seviyesi takip edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Strateji bülteninde, 'Ons altın dar bir bantta işlem görmeye devam ediyor. Dün açıklanan FED kararının ardından ilk aşamada dalgalanma görülse de yatay seyir sürüyor. 1.790-1.810 olası yukarı hareketlerde direnç olarak izlediğimiz seviyeler iken, aşağıda 1.760 seviyesini kısa vadeli görünümde ana destek olarak takip ediyoruz. 1.760 altına gelinmedikçe bir süre dalgalanmanın devamı beklenebilir.' denildi.

Altın dolardan destek buldu

 

BES'te en çok altın fonları kazandırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)