BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yön yukarı----

Altında yön yukarı

Altında yön yukarı
01 Şubat 2022 - 11:19 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 777 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.273 lira, Cumhuriyet altını 5.200 liradan satılıyor

Dün altının ons fiyatındaki yükselişe karşın dolar kurundaki düşüşün etkisiyle değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,9 altında 770,7 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla dünkü kapanış seviyesine göre yüzde 0,8 artışla 776,5 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.273 lira, Cumhuriyet altını da 5.200 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda dünkü kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 1.804 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz artırımlarının gereğinden hızlı gerçekleştirilmesinin olumsuzluklarına işaret etmesinin ardından, bankanın parasal sıkılaşmada ölçülü olacağı beklentisinin risk iştahını artırdığını söyledi.

Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin haber akışının da varlık fiyatları açısından önemini koruduğunu vurgulayan analistler, bugün dünya genelinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin izleneceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.800 doların üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1.830 doların direnç, olası düşüşlerde ise 1.750 doların destek konumunda bulunduğunu ifade etti.

Vakıf YatırımStratejik bülteninde,'Fed toplantısından çıkan şahin mesajlar geçen hafta değerli metallerde satışlara neden olurken, kısa vadeli yükselen kanal görünümü satışlara rağmen korunuyor. Aşağı yönlü hareketin devamı halinde 1.775 kanal destek bölgesi olarak izlenebilir. 1.775 altında satış baskısının hızlandığını görebili riz. 1.810-1.833 ise direnç seviyeleridir.' denildi.

A1 Capital bülteninde,'Son günlerde yaşanan geri çekilme sonrasında Ons/Altın’da dün tepki alımları etkili oldu ve %0.43 oranında değer kaybı ile 1799$ seviyesinden kapanış gerçekleşti.Dün etkili olan yükseliş denemelerie rağmen tepi hareketinin zayıf kaldığını görüyoruz. Teknik göstergelerde güç kaybı sürüyor. 1782$ seviyesini günlük ve kısa vadeli hareketler açısından ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğin üzerinde etkili olacak yükseliş hareketlerinde 1814 seviyesini ise ilk direnç olarak verebiliriz. Gram/Altın’da gevşeme eğiliminin zayıfta
olsa etkisini sürdürüyor. Dün %0.85 oranında değer kaybeden Gram Altın günü 770.69 TL kapandı. Teknik göstergelerde güç kaybı sürerken, 771 TL desteğinin hemen atında gerçekleşen kapanışda olumsuz görünmü arttırıyor. Bugünkü işlemlerde tepki atakları ile beraber 771 TL seviyesinin üzerinde tutunma çabası görebiliriz. Ancak kapanışın tekrar bu seviyenin altında olması Altın’da baskısının önümüzdeki günlerde ivme kazanarak sürebileceğine işaret edecek.'denildi.

İnfo Yatırım foreks bülteninde,'Geçtiğimiz hafta FED ile birlikte toparlanma hareketleri gerçekleştiren dolar endeksinden etkilenen altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmiş ve altın 1800 doların altında fiyatlamalar yaşamıştı. Yeni haftaya da 1800 dolar seviyesinin altında başlayan altın, doların önemli para birimlerine karşı bir miktar zayıflamasından destek buldu ve toparlanma hareketleri gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte 1800 dolardın az da olsa üzerinde fiyatlamalar gerçekleşiyor. Piyasaların genel olarak dikkati FED kararlarında. Son toplantıda FED Mart ayında ilk faiz artışı adımını gerçekleştirebileceği sinyalini vermişti. Yeni günde piyasalar 18:00’da ABD kanadında açıklanacak olan ISM PMI verisini takip edecek. Aynı saat diliminde İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1815 – 1832 - 1848 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1780 – 1760 - 1745 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir' denildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)