BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yeni ralli olacak mı?----

Altında yeni ralli olacak mı?

Altında yeni ralli olacak mı?
14 Mayıs 2013 - 08:36 www.finansgundem.com

Nisan'da 200 dolar üzerinde kaybeden altında yeniden yükselişinin yakın olup olmadığı sorgulanıyor

Euro Pacific değerli metaller brokerı Peter Schiff, spekülatörlerinde emtia üzerindeki etkilerinin arttığını belirti. Shiff’de göre geçtiğimiz ay yaşanan aşağı yönlü hareketin kısa süreli bir nefeslenme olduğunu devamında uzun dönemli bir yükseliş olacağını belirtti. Altın tarafındaki görüşlerin değişmemesinde sarı metalin refüjden döndüğü inancı öne çıkarken, dolardaki düşüş de etken olarak gösteriliyor.
Schiff konuya dair yaptığı açıklamada daha sağlıklı yol alabilmek için geçtiğimiz ay yaşanan satışların önemli olduğunu artık yeniden rallinin başlayacağını savundu.
Konut piyasalarında kırılmanın başladığı 2007’de fiyatlarda dalgalanmanın başladığını dile getiren Schiff, iki yıl sonra altının 600 dolar yükseldiğini hatırlattı.
Wells Capital’dan James Paulsen ise bir dönem altının bütün dertlerin çaresi olarak görüldüğünü belirtti. Depresyonda mısın o zaman git altın al, enflasyondan mı korktun git altın al şeklinde bir dönemin yaşandığını hatırlatan Paulsen, anksiyetenin altın fiyatlarını canlı tuttuğunu belirtti.
Şimdilik altın için hızlı para algısının azaldığı kaydedilirken hedge fonlar tarafında talebin azaldığı, işlemlerin düştüğü belirtildi.
Schiff altın için FED’in enflasyon savaşını kaybetmesi ile 2 bin dolarlar seviyesini göreceği yorumunu yaparken, politik gerilimlerin artışının da atının ekmeğine yağ süreceğini belirtti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • karamsarlık14 Mayıs 2013 09:28

    Altın'ın durumu bizi karamsarlaştırdı herkes bir şeyler söylüyor ne yapacağız. Durum vahim.