BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında temkinli seyir----

Altında temkinli seyir

Altında temkinli seyir
08 Kasım 2023 - 10:42 www.finansgundem.com

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.805 liradan işlem görüyor.

Dün altının ons fiyatındaki gerilemeye bağlı olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,28 düşüşle 1.803 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni güne ise değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,1 artışla 1.805 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.970 liradan, Cumhuriyet altını 12.130 liradan satılıyor.

Düşüş eğilimini üst üste üçüncü işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın hemen altında 1.968 dolardan alıcı buluyor.

Piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yarınki açıklamaları öncesinde Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri, varlık fiyatlamalarını zorlaştırmayı sürdürüyor.

Analistler, Fed yetkililerinin yaptığı açıklamaların yatırımcıların odağında bulunduğunu belirterek, dünya genelinde artan resesyon endişelerinin emtia fiyatlarında oynaklığı artırdığını ifade etti.

Bugün Euro Bölgesi'nde perakende satışlar ve ABD'de toptan eşya stokları verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini bildiren analistler, altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 seviyelerinin direnç, 1.960 ve 1.950 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Yaklaşık 1 ay önce Hamas’ın İsrail’e saldırısı ile başlayan Orta Doğu’daki gelişmeler güvenli liman taleplerini artırmış ve altında da sert yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmıştı. Fakat son günlerde savaş riski priminin azaldığı görülüyor ve jeopolitik risklerin de azalması ile birlikte altında da aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanıyor. İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1991 seviyelerinde başlangıç yapan ons altın, haftanın üçüncü işlem gününe 1963 seviyelerinde başlangıç yaptı. Yine de savaş riski devam ediyor ve bölgeden gelecek olan haber akışları sert fiyatlamalar yaşanmasına neden olabilir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1981 – 2000 - 2010 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1959 – 1946 - 1931 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Ekimde en çok külçe altın kazandırdı

 

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

 

Küresel ısınma hedeflerinde fosil yakıt tehlikesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)