BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında şok düşüş----

Altında şok düşüş

Altında şok düşüş
20 Kasım 2013 - 19:44 www.finansgundem.com

Altın, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in varlık alım programının görünümüne çevirmeleri ile geriledi


Altın fiyatları, Fed'in son toplantısının tutanaklarını açıklaması öncesinde yatırımcıların dikkatlerini Fed'in varlık alım programının görünümüne çevirmeleri ile birlikte, son beş haftanın en düşük seviyesine geriledi.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke, dünkü açıklamasında, ABD'de istihdam piyasasının varlık alımlarının başlamasından bu yana iyileştiğini, ancak parasal gevşemenin kaldırılması için "verilerin üstünlüğünün" gerektiğini söyledi. Fed bugün Ekim ayı toplantı tutanaklarını açıklayacak. Bugün açıklanan veriye göre ABD'de perakende satışlar Ekim ayında yüzde 0.4 yükselerek son üç ayın en büyük artışını kaydetti, ikinci el konut satışları ise beklenenden fazla gerileyerek Haziran'dan bu yana en düşük seviyeye düştü. 
Kitco Metals Inc. küresel işlem yöneticisi Peter Hug, "Piyasalar Fed'in tutanaklarını bekliyor. Traderlar ve yatırımcılar bir para politikası hareketi için ufacık bir ipucu görmek amacıyla raporu detaylıca inceleyecek" ifadelerini kullandı. 
Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.8 düşerek, yerel saat ile 10:44'te ons başına 1,263.80 dolara indi. Kontratın fiyatı erken saatlerde 1,255.30 dolar ile 15 Ekim'den bu yana en düşük seviyeyi gördü. Ayrıca Comex'te işlemler gün içerisinde 20 saniye kadar durdu.
Fiyatlar Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) ekonomiyi desteklemek adına negatif faiz oranına ağırlık verdiğini açıklaması sonrasında kayıpları azalttı. 
Altın dün itibariyle bu yıl yüzde 24 değer kaybederken, 2000 yılından bu yana ilk defa yıllık düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Bazı yatırımcılar ABD hisselerinin rallileri ve düşük enflasyon ile altına olan güvenlerini kaybettiler. 
Aralık vadeli gümüş kontratları, New York'ta, yüzde 0.3 gerileyerek ons başına 20.27 dolara düşerken, erken saatlerde 20.085 dolar ile 9 Ağustos'tan bu yana taban seviyeyi gördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)