BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında rallinin sonuna mı gelindi----

Altında rallinin sonuna mı gelindi

Altında rallinin sonuna mı gelindi
07 Mayıs 2013 - 16:12 www.finansgundem.com

Altın fiyatlarının yeni bir kriz olmadan tekrar yukarı yönlü harekete geçmesinin zor olduğu söyleniyor

Coutts & Co. altın fiyatlarının ons başına 1,600 doların altına inmesiyle Ortadoğu'da bir kriz çıkmadan, dolar zayıflamadan veya enflasyon bir sıçrama görülmeden yeniden bir rallinin başlayacağına inanmadıklarını belirterek altın varlıklarını azaltma yoluna gitti.
Asya ve Ortadoğu şef yatırım yetkilisi Gary Dugan'ın açıklamasına göre, Royal Bank of Scotland Plc özel bankacılık bölümünün 3. çeyrek sonunda portföyünün yüzde 6-7'sini altın oluştururken, bu oran şu an yüzde 1-2'ye geriledi. Külçe altın Şubat ayında 1,600 dolar seviyesinin altına gerilerken, fiyatlar da üst üste 5. ay düşüş gösterdi.
Altın, Nisan ayında yatırımcıların küresel ekonomik toparlanmanın yolunda gittiği ve parasal teşviklerin azalacağı düşüncesiyle daha riskli varlıklara yönelerek satışa gitmesiyle ayı piyasasına düştü. Exchange-traded fonlar (ETF), Standard & Poor's 500 Endeksi'nin geçtiğimiz ay tüm zamanların zirvesine çıkmasıyla büyük oranda geriledi. Dugan, Ağustos ayında yaptığı bir açıklamada zayıf dövizin talebi artırmasıyla ralliye devam edeceğini söylemişti.
Dugan dün Singapur'da gerçekleştirdiği bir röportajda ise "Altın fiyatlarının buradan yukarı doğru gideceğini söylemek ya bir küresel kriz ya da enflasyonun yeniden su yüzüne çıkmasını gerektirir. Önümüzdeki 12 ay boyunca jeopolitik riskler hariç yukarı yönlü kayda değer bir sürpriz göremiyorum. Buna rağmen Ortadoğu'da bir kriz için gerekli her şey var" ifadelerini kullandı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)