BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında ralli henüz başlamadı mı?----

Altında ralli henüz başlamadı mı?

Altında ralli henüz başlamadı mı?
03 Ocak 2021 - 15:09 www.finansgundem.com

JPMorgan'ın yayımladığı raporda, altının ralli yapmaya başladığı zaman çok fazla yükseldiğine dikkat çekerek altın rallisinin henüz başında olabileceğimizi belirtti.

JPMorgan 2021 yılı piyasa görünümü raporunda, altın için olağandışı bir yükselişinin daha başında olabiliriz dedi.

1970’lerde altın standardının kaldırılmasıyla birlikte altın fiyatlarında uzun dönmeli bir ralli yaşandığını sonrasında ise 20 yıla yakın yatay bir seyir izlendiğini belirten banka, 2000-2012 yılları arasında güvenli limanın yeniden yükselişe geçtiğinin altını çiziyor.

2012 sonrasında da altının düşük bir performans ile yatay seyrettiğinin altı çizilirken, JPMorgan artık bunun tersine dönmeye başladığını söylüyor.

ABD’de yen gelen yönetimin de eski yönetimin de bütçe açıklarını azaltmaya niyetinin olmadığının altını çizen banka, modern para politikası taraftarlarının da bu endişeleri artırdığını belirtti. Raporda, belki de bundan dolayı dünyada merkez bankalarının son iki yıldır net altın alıcısı pozisyonunda yer aldığı vurgulandı.

JPMorgan son olarak, “Eğer altın rallisinin daha başında olduğumuza inanıyorsanız hazırlıklı olmanız gerekli. Yanlış zamanda altına yapılan yatırımı tersine döndürmesi nesiller sürebilir” diye de ekledi.

Bitcoin doğum gününde rekor üstüne rekor kırıyor

Bitcoin en değerli şirketleri geride bıraktı

Güvenli limanda 2021 beklentileri

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)