BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında mola zamanı yaklaşıyor----

Altında mola zamanı yaklaşıyor

Altında mola zamanı yaklaşıyor
22 Temmuz 2015 - 13:13 www.finansgundem.com

Commerzbank AG, son dönemde sert düşüşler gösteren altının mola vermeye hazırlandığını kaydetti

Commerzbank AG'ye göre, son dönemde sert düşüşler gösteren altın, mola vermeye hazırlanıyor.

Altın vadeli kontratları, bu ayın neredeyse her gününde düşüş göstermesinin ardından beş yılın en düşük seviyesine yaklaştı ve Commezbank, fiyatlara birkaç hafta destek sağlayacak Fibonacci analizi seviyelerine ulaşıldığını kaydetti. Bloomberg'in derlediği verilere göre, diğer bir gösterge, altının 2013 yılında alımları tetikleyen bir noktaya gerilediğini işaret etti.

Londra'a Commerzbaank analisti Karen Jones, "Piyasada satış dalgasının şimdilik sona erdiğini hissediyorum," dedi ve "Kısa pozisyonlarınızdan çıkmanız gerek. Bunun bir dönüş olduğunu ve altın alımına geçilebileceğini söylemek için elimde yeterli veri yok" şeklinde görüş bildirdi.

Altın, yılın büyük bölümünde, güvenli liman alımlarının dolardaki güçlenme ile gelen satışlar tarafından dengelenmesinin etkisi ile çok az dalgalandı. Altın, Cuma günü Çin'in altın alımlarının beklenenin altında kalması ve Fed'in yakın bir zamanda faiz artırımına gideceği spekülasyonu ile, son dönemdeki işlem bandının dışına çıktı.

Altın yüzde 1 düşüşle, Londra saati ile 08:43'te ons başına 1,092.80 dolara geriledi. Fiyatlar düşüşünü onuncu güne taşıdı ve 1996'dan bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Altın bu yıl yüzde 7.7 geriledi.

Aralarında Goldman Sachs Group Inc. ve Societe Generale SA'nın da bulunduğu bazı bankalar, halen altında düşüş beklentisi taşırken, opsiyon traderları daha fazla düşüş beklentisi ile işlem yaptıı. Spekülatörler, ABD resmi verilerine göre, düşüş beklentisi ile açtıkları, kısa pozisyon oalrak adlandırılan pozisyonların sayısını dokuz yılın en yüksek seviyesine çıkardı.

Teknik analizde, yatırımcı ve analistler, grafiklerdeki işlem yapılanması ve fiyatlarını inceliyor ve varlıklar ya da menkul kıymetlerin fiyatlarındaki değişiklikleri tahmin etmeye çalışıyor. Jones, altının 1,000 dolar civarına düşebileceğini, ancak önümüzdeki birkaç haftalık dönemde muhtemelen 1,050 ile 1,130 dolar arasında işlem göreceğini sözlerine ekledi.

Teknik Seviyeler

Altın Pazartesi günü 1,087 dolar civarına geri çekildi. Bu 1999-2011 yılları arasındaki yükselişin yüzde 50 Fibonacci düzeltme seviyesini işaret ediyor. Jones, yaklaşık 40 yıldır pivot doğrusu olarak adlandırılan bu seviyenin altına destek sağlaması gerektiğine dikkat çekti.

Spot altının 14 günlük RSI göstergesi Pazartesi günü 17.3 seviyesinde gerçekleşti. 30'un altındaki bir rakam, bazı analistler için fiyatların yakın bir zamanda yükselişe geçebileceği anlamına geliyor. Bu gösterge en son bu seviyelere indiğinde, ardından gelen iki haftada fiyatlar yüzde 9.5 ralli yaptı.

Commerzbank'tan Jones, "En azından bu seviyelerde tutunmalı," dedi ve "Beklentim bir konsolidasyon dönemi geçireceğimiz şeklinde "değerlendirmesinde bulundu.
Anahtar Kelimeler
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)