BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında güç kaybı----

Altında güç kaybı

Altında güç kaybı
02 Şubat 2022 - 12:31 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 777 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 774,8 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.40 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,2 artışla 776,6 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.281 lira, Cumhuriyet altını da 5.255 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1.799 dolardan işlem görüyor. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatı için 1.760 doların destek 1.810 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım forex bülteninde, "Geçtiğimiz hafta FED toplantısı sonrasında şahinvari açıklamalar altın fiyatları üzerinde baskılar oluşmasına neden olmuş ve altında aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına sebep olmuştu. Bu gelişmeler ile birlikte altın 1800 dolar civarlarında fiyatlamalarına devam ediyor. Yıl içerisinde FED’in faiz artışları gerçekleştireceği ve ilk adımın ise Mart ayında olması beklentiler dahilinde. Fakat bu adımların büyük mü yoksa küçük mü olacağı netlik kazanmış değil. Fakat çeşitli açıklamalara bakıldığında sert faiz artış seçeneğinin uzak olduğu görülüyor. Bu sebeple Mart ayında 25 baz puanlık bir artış olası gözüküyor. Yeni günde piyasalar TSİ 16:15’te ABD kanadından gelecek olan ADP özel sektör istihdam verisini takip edecek. Cuma günü gelecek olan tarım dışı istihdamın öncüsü sayılabilecek veri ile birlikte küresel bazda volatilite artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1815 – 1832 – 1848 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1780 – 1760 – 1745 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir." diye belirtiliyor.

A1 Capital teknik bülteninde, "Ons/Altın’da dün tepki alımları etkili olurken, %0.09 oranında sınırlı değer kazanımı ile 1801.17$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta yaşanan hızlı geri çekilme sonrasında tepki alımları görülürken, yükseliş denemeleri şimdilik zayıf kalıyor. Teknik göstergelerin baktığımızda ise kısa vadeli göstergelerde toparlanma çabası görülmesine rağmen şimdilik net bir güç kazanımında söz edemeyiz. Gün içi işlemlerde 1782$-1814$ bandı ilk destek direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.Gram/Altın’da son günlerde yaşanan geri çekilme sonrasıdan dün tepki alımları etkili oldu ve %0.53 oanında değer kazanımı ile 774.84 TL seviyesinden kapanış gerçekleşti. Günün 771 TL seviyesinin üzerinde tamamlanmasını olumlu buluyoruz. Ancak teknik göstergelerde şimdilik net bir güç kazanımı görülmüyor. Tepki denemelerinin güçlenebilmesi içi 771 TL seviyesinin üzerinde kalıcı hareketler görmeliyiz. Bu nedenle yükseliş denemelerine şimdilik temkinli bakıyoruz. Tepki hareketlerinin devamı halinde ise ilk direnç 795 TL seviyesi takip edilebilir." diye belirtiliyor.

Dolarda yatay seyir

 

Yılın ilk ihracat rakamı açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)