BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında düşüş sürüyor----

Altında düşüş sürüyor

Altında düşüş sürüyor
03 Ekim 2023 - 11:35 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.612 lira seviyesinden işlem görüyor.Çeyrek altın 2.649 liradan, Cumhuriyet altını 10.695 liradan satılıyor.

Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 azalışla 1.614 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, güne düşüle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,2 değer kaybıyla 1.612 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.649 liradan, Cumhuriyet altını 10.695 liradan satılıyor.

Düşüş eğilimini üst üste 7. işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı, yüzde 0,3 azalarak 1.822 dolarla son 8 ayın en düşük seviyesinden işlem görüyor.

ABD'de hafta sonu federal hükümete 45 günlük finansman sağlayacak geçici bütçe tasarısının onaylanmasından sonra dikkatler, Fed'in atacağı adımlara çevrildi.

Analistler, Fed yetkililerinin "şahin" açıklamalarının dolara olan talebi artırdığını belirterek, bu hafta ABD'de açıklanacak istihdam raporu verilerinin başta Fed'in para politikası kararları olmak üzere altın ve emtia fiyatlanmaları üzerinde etkili olabileceğini söyledi.

Öte yandan, Türkiye'de tüketici fiyat endeksi eylülde aylık bazda yüzde 4,75 artışla beklentilerin altında kaldı, yıllık bazda yüzde 61,53 ile beklentilere paralel arttı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapacağı sunum da yatırımcıların odağına yerleşti.

Analistler, bugün yurt içinde finansal kesim dışındaki firmaların döviz yükümlülükleri ve varlıkları, yurt dışında ise ABD'de JOLTS açık iş sayısı verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.820 ve 1.810 doların destek, 1.830 ve 1.840 doların ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Son günlerde gerçekleştirdiği aşağı yönlü hareketlenmeler ile birlikte dikkatleri üzerine çeken altın haftanın ilk işlem gününde de aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Genel olarak bakıldığında küresel bazda yüksek faiz oranlarının devam etmesi, tahvil getirilerinin yüksek olması değerli metaller üzerinde baskıların devam etmesine neden oluyor. Yeni günde TSİ 17:00’da ABD kanadından gelecek olan İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı verisi izlenecek. Veri ile birlikte küresel bazda volatilite artacaktır. Haftaya genel olarak baktığımızda ise Cuma günü ABD kanadından gelecek olan tarım dışı istihdam verisi haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1840 – 1857 - 1880 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1810 – 1786 - 1765 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında 'zayıf talep' baskısı

 

'TCMB faiz artırımına devam edecek'

 

Eylülde en fazla patatesin fiyatı düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)