BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında düşüş sürüyor----

Altında düşüş sürüyor

Altında düşüş sürüyor
02 Ekim 2023 - 10:59 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 1.628 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 2.675 liradan, Cumhuriyet altını 10.800 liradan satılıyor.

Cuma günü dolar kurunda yükselişe karşın altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 azalışla 1.629 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da düşüle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,1 değer kaybıyla 1.628 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.675 liradan, Cumhuriyet altını 10.800 liradan satılıyor.

Düşüş eğilimini üst üste 6. işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı, yüzde 0,3 azalarak 1.843 dolarla son 6 ayın en düşük seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, ABD hükümetinin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısının onaylanmasının ardından, ABD'de bu hafta açıklanacak istihdam raporunun başta döviz piyasaları olmak üzere altın ve değerli madenlerin yönünün belirlenmesinde etkili olacağını söyledi.

ABD'de iş gücü piyasasının Fed'in "şahin" adımlarına karşın hala çok sıcak olduğunu hatırlatan analistler, bu hafta açıklanacak istihdam raporundaki verilerden alınacak sinyallerin Banka'nın politika adımları üzerinde etkili olabileceğini aktardı.

Öte yandan, cuma günü akşam, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çıkardı.

Kuruluştan yapılan açıklamada, para ve maliye politikalarının etkinliği ve bağımsızlığının artarken, Türkiye'nin ödemeler dengesi pozisyonunun, özellikle de TCMB'nin net döviz rezervlerinin güçlenmesi halinde görünümün pozitife çevrilebileceği aktarıldı.

Ayrıca, bu hafta yurt içinde gözler enflasyon verilerine çevrilirken, AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 5 artmasını bekliyor.

Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 5,00) göre, bir önceki ay yüzde 56,37 olan yıllık enflasyonun yüzde 61,91'e çıkacağı hesaplanıyor. Ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi ise eylülde yüzde 65,50 oldu.

Analistler, bugün Avro Bölgesi'nde işsizlik oranı ve dünya genelinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin yanı sıra Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasının yatırımcıların odağına yerleştiğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.840 ve 1.830 doların destek, 1.850 ve 1.860 doların ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Küresel bazda bakıldığında bankaların yüksek faiz ortamını henüz bozmadığı ve yüksek faizlerin devam edebileceği beklentileri görülüyor. Bu ortam ise değerli metaller üzerinde baskı oluşturuyor ve bu baskılar ile altın sert düşüşler yaşıyor. Bu hareketlenmeler ile birlikte son altı ayın en düşük seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleşiyor. Geçtiğimiz hafta bu hareketlenmeler ile birlikte 8 ayın en büyük haftalık kayıplarını yaşayan altın, yeni haftaya 1847 seviyelerinde başlangıç yaptı. Yeni günde 17:00’da ABD kanadından gelecek olan ISM imalat satın alma md. Endeksi verisi izlenecek. Ardından TSİ 18:00’da FED Başkanı Powell konuşacak. Haftaya genel olarak baktığımızda ise Cuma günü ABD kanadından gelecek olan tarım dışı istihdam verisi küresel bazda volatilitenin oldukça artmasına neden olacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1857 – 1880 - 1915 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1833 – 1810 - 1786 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

İşlenmemiş altın ithalatı kotası genişletildi

 

Kuyumculardaki altın fiyatları 'İKO Fiyat' uygulamasıyla takip edilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)