BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında dalgalı seyir----

Altında dalgalı seyir

Altında dalgalı seyir
22 Mayıs 2013 - 09:02 www.finansgundem.com

Altın, birbirini dengeleyen faktörlerin etkisi ile dalgalı bir seyir izliyor

Altın dalgalı seyrediyor
Altın, birbirini dengeleyen faktörlerin etkisi ile dalgalı bir seyir izliyor
Altın, yatırımcı varlıklarından çıkışların devam ettiği ortamda, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in teşvik programının görünümüne çevirmeleri ile birlikte, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor.
Spot altın, güniçinde yüzde 0.3'lük artış ve azalış göstermesinin ardından, fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 10:52'de ons başına 1,377.23 dolarda kaldı. Fiyatlar dün yüzde 1.3 düştü.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke bugün Kongre'de konuşacak ve Fed son toplantısının tutanaklarını yayınlayacak. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, dün yaptığı açıklamada, merkez bankasının tahvil alımlarına devam etmesi gerektiğini söyledi ve New York Fed Başkanı William Dudley, büyüme konusunda daha önce aşırı iyimser olduğunu kaydetti. Altın, 12 yıl süren boğa çıkışına destek olan Fed teşviklerinin azaltılabileceği endişesi ile, Nisan ayında ayı piyasasına girdi ve bu yıl yüzde 18 değer kaybetti.
HSBC Securities (USA) Inc. analisti Howard Wen, "Altın, Bernanke'nin Fed'in parasal gevşeme politikasından erken çekileceği konusunda işaret vereceğine yönelik yatırımcı endişesinin baskısı altında kaldı," dedi ve "Altın tarihsel olarak para politikalarındaki değişikliğe yüksek oranda duyarlıdır ve son fiyat zayıflıkları, yatırımcıların beklemede kalma tercihini gösteriyor olabilir" değerlendirmesinde bulundu.
Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, son dokuz günün sekizinde düşüş gösterdikten sonra, bugün fazla değişmeyerek ons başına 1,376.70 dolarda kaldı.
Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, fonun internet sitesindeki verilere göre, dün 1,023.08 tona düşerek Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi. Altın destekli ETF'lerdeki toplam varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu yıl yüzde 17 düştü.
Spot gümüş yüzde 0.4 yükselerek ons başına 22.534 dolara çıkarken, platin fazla değişmeyerek ons başına 1,465.20 dolarda kaldı ve dün ons başına 746.75 dolarda seyreden palladyum bugün 747.50 dolara geldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)