BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında dalgalı seyir----

Altında dalgalı seyir

Altında dalgalı seyir
11 Nisan 2013 - 14:11 www.finansgundem.com

Altın, birbirini dengeleyen faktörlerle birlikte kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor

Altın, Güney Kıbrıs merkez bankasının altın satışı haberini yalanlaması ve Fed'in teşvik tedbirlerini daraltabileceği spekülasyonunun bazı yatırımcıları altın varlıklarını düşürmeye yöneltmesi ile birlikte, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor.
ABD'de dün açıklanan Fed'in Mart ayı toplantı tutanaklarına göre, bazı Fed yetkilileri, merkez bankasının parasal genişlemeyi bu yılın ilerleyen dönemlerinde azaltması ve yılsonuna kadar durdurması gerektiğini düşünüyor. Fed parasal genişleme programı çerçevesinde her ay 85 milyar dolarlık tahvil alımı yapıyor. Güney Kıbrıs merkez bankası sözcüsü, bankanın altın rezervlerinden satış yapılmasına ilişkin bir planı görüşmediğini açıkladı.
Londra'da Marex Spectron Group değerli metaller müdürü David Govett, Güney Kıbrıs merkez bankasının altın satışını yalanlamasını işaret ederek, "Bekleyişler yönünden bakıldığında, aşağı beklentinin bir kısmı ortadan kalkmış olmalı," dedi ve "Avrupa'ya bakıldığında, sular durulmuş değil. Bir altın satışı olacaksa, bu bir süre gerçekleşmeyecek şüphesi taşıyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Spot altın fazla değişmeyerek Londra saati ile 09:49'da ons başına 1,559.88 dolarda kaldı. Metal güniçinde yüzde 0.3 yükseldi ve yüzde 0.2 düştü. Altın dün yüzde 1.7 ile 20 Şubat'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında fazla değişmeyerek ons başına 1,559 dolarda kaldı.
ABD'de 5 Nisan'da açıklanan tarım dışı istihdam verisi son dokuz ayın en yavaş artışını gösterdi. Fed Başkanı Ben S. Bernanke, bu hafta başında yaptığı açıklamada, ABD'de ekonomik koşulların istediği yerde olmadığını söyledi.
Dünyanın en büyük exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın miktarı dün 1,183.53 tona düşerek Mayıs 2010'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Goldman Sachs Group Inc., dün yaptığı açıklamada, 2014 yılına kadarki süreler için altın fiyat tahminlerini düşürdü ve ABD ekonomisindeki toparlanmayı işaret ederek, altının fiyat çevrimindeki dönüşün hız kazandığını belirtti.
Barclays Plc teknik analistleri Jordan Kotick ve Lynnden Branigan, bugünkü raporlarında, altındaki kısa vadeli riskin 1,521 dolar ile 1,539 dolar bölgesindeki düşük seviyelere doğru olduğunu kaydetti.
Spot gümüş, dünkü yüzde 1.3'lük kaybının ardından, yüzde 0.2 düşerek ons başına 27.575 dolara indi. Platin yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,525.50 dolara ve palladyum yüzde 0.2 kaybederek ons başına 718.45 dolara geldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)