BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında Ağustos'tan beri en güçlü haftalık düşüş----

Altında Ağustos'tan beri en güçlü haftalık düşüş

Altında Ağustos'tan beri en güçlü haftalık düşüş
25 Ekim 2015 - 16:21 www.finansgundem.com

Altın, Çin'in faiz indirimine karşın Ağustos ayından bu yana en güçlü haftalık kaybını gerçekleştirdi

Altın vadeli kontratları, emtia fiyatlarındaki düşüşlerin enflasyon beklentilerini bastırması ve metale yönelik değer koruma amaçlı talebi azaltmasının ardından Ağustos ayından bu yana en büyük haftalık kaybını yaşadı. 

22 ham maddeyi içeren Bloomberg Emtia Endeksi, domuz eti, şeker ve doğalgazdaki düşüşlerin öncülüğünde, son üç haftanın en düşük seviyesine indi. Altın Cuma günü erken saatlerde, dünyanın en büyük altın tüketiciliğinde Hindistan ile rekabet eden Çin'de faiz indirimine gidilmesinin, ekonomideki istikrarla birlikte altına talebini artıracağı beklentisiyle yüzde 1.1 kadar yükseldi. 

New York'ta BMO Capital Markets emtia ürünleri işlem direktörü Tai Wong, "Çin'in faiz indirimi, zayıf talep ve fiyat baskılarının arttığına ilişkin fazla bir işaretin olmadığı bir ortamda zemin kazanmakta güçlük çeken metal piyasaları için yalnızca geçici bir rahatlık sağlayacak," dedi ve "Para politikalarında gevşeme, temel olarak zayı talep ve düşük enflasyon ile mücadele için sürdürülecek" şeklinde görüş bildirdi. 

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, Cuma günü yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,162.80 dolardan kapandı ve düşüşünü üçüncü güne taşıyarak 1 Ekim'den bu yana en uzun kayıp dönemini gerçekleştirdi. Fiyatlar geçen hafta yüzde 1.7 düştü.

Altın önceki iki haftada, ABD'de beklenenden zayıf çıkan ekonomik verilerinin Fed'in bu yıl Faiz artırımını öteleyebileceği beklentilerini güçlendirmesinin etkisi ile değer kazandı. Fed fon faizi (Fed'in gösterge faizi) vadeli kontratları, Aralık ayında faiz artırımı olasılığını yüzde 38 olarak işaret ediyor. Bu oran bir ay önce yüzde 43 seviyesindeydi. Yüksek faizler, faiz ya da temettü ödemesi olmayan altının cazibesini azaltıyor. 

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Perşembe günü 0.2 ton düşerek geçen haftaki artışını 7.8 tona daralttı. 

Aralık vadeli gümüş kontratları Cuma günü yüzde 0.1 düşerek ons başına 15.827 dolara geriledi. Ocak vadeli platin yüzde 1.1 düşüşle ons başına 12,001.70 dolara gerilerken, Aralık vadeli palladyum yüzde 1.2 tırmanarak ons başına 693.85 dolara ulaştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)