BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltınbaş’tan 700 milyon dolar ciro----

Altınbaş’tan 700 milyon dolar ciro

Altınbaş’tan 700 milyon dolar ciro
11 Şubat 2014 - 14:49 www.finansgundem.com

Altınbaş’ın patronu İmam Altınbaş, 2013’ü anlattı, yeni hedefleri açıkladı, kredi kartı uygulamasına sert çıktı

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM
Altınbaş’ın 2013 yılı performansı, 2014 yılı hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısı,  Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş ve CEO Ali Bulut’un katılımıyla Çırağan Sarayı’nda yapıldı. 2013 yılının sektör ve Altınbaş açısından oldukça olumlu geçtiğini belirten Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, “2013 bizim için çok olumlu geçti. Altınbaş, perakendecilikte hızla ilerliyor.  Dünyada ve Türkiye’de 120 Mağazada yaklaşık 1000 noktadayız, 85 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçtiğimiz sene ihracatta birinciydik. Altınbaş olarak ihracata çok önem veriyoruz. 2013’ü ihracatta yüzde 20 büyüyerek, bu yıl da birinciliği elden bırakmadık. Altınbaş mücevherat grubu olarak 2013 yılını 698 milyon dolar ciro ile bir önceki yıla oranla yüzde 20 artışla noktaladık. Tüm bunlar gösteriyor ki Altınbaş olarak biz 2013 yılında hız kesmeden çalışmalarımızı sürdürdük.  Önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz” dedi.

2014 YILINDA 150 MAĞAZA HEDEFİ

Altınbaş’ın, Dünya Pırlanta Konseyi’nin ve Dünya Mücevher Konfederasyonu’nun Türkiye’deki tek üyesi olduğunu belirten İmam Altınbaş, “2014 yılında pırlantalı mücevherde de sektör liderliğimizi koruyacağız. Son olarak 2013 yılı içerisinde Sayın Başbakanımız tarafından her sektörde birinci olan markalara verilen “İhracat Yıldızları Ödülünü” alarak bu hedeflerimizde ne kadar istekli ve gayretli olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Coğrafi genişleme ve büyüme politikamızı sürdürürken, Çin, Hindistan ve Afrika ülkeleri ihracat yapmayı planladığımız yeni pazarlar arasında geliyor. Turquality, dünya markası olma yolunda Altınbaş’ı desteklemeye devam ediyor. Tüm sektörü destekleyen,  Türk markalarının dünyada mağazalaşmasını ve markalaşmasını sağlayan bu sistem hem Altınbaş hem de sektörümüz için önemli bir değer.’’ dedi.

PROFESYONEL PERAKENDE MÜCEVHER MAĞAZACILIĞI ANLAYIŞI

Altınbaş’ın 60 yıl önce kurulduğu günden bu güne kadar başarıyla yürüyen bir marka olduğunun altını çizen Altınbaş CEO’su Ali Bulut ‘’ ‘’Bundan sonra atacağımız adımlarda profesyonel yeni nesil mücevher mağazacılığı anlayışını temel alacağız. Quantum Perakendecilik Stratejisi temelinde yapılandırdığımız yeni organizasyon yapımız ile uluslararası standartlarda profesyonel perakende mücevher mağazacılığı anlayışının mimarı olacağız. Mağazalarımız bize deneyimsel pazarlama anlamında eşsiz olanaklar sunuyor. Perakende mühendisliği esasları çerçevesinde geliştirdiğimiz bilgi sistemi ile perakendeciliği bir bilim dalı olarak ele alan, yeni nesil perakendeciliği kurum kültürünün önemli bir unsuru haline getiren bir yapı olacağız’’ diye konuştu.

İMAM ALTINBAŞ’TAN SORULARA YANITLAR

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Finansgundem.com’un, “Halka arzı düşünüyor musunuz” sorusuna, “ Hayalimiz. Bunun için çalışıyoruz, çabalıyoruz. İnşallah ortam oluştuğu zaman halka açılmayı yapacağız” dedi.
İmam Altınsaş, kuyumculuk ve mücevherat sektörüne kredi kartlında getirilen sıfır taksitle ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Kredi kartında taksitin kaldırılması tabi ki sektörü zorluyor ve sıkıntı oldu. Onunla ilgili biz Türkiye Kuyumculuk Meclisi, İstanbul Kuyumcular Odası ve sektörün diğer grupları olarak ilgili yerlerle temas halindeyiz. Öbür sektörlerde ne imkanlar varsa bizim sektöre de onun olması gerektiğini ilgili yerlere söylüyoruz. Muhtemelen düzelecek diye umuyorum. Çünkü bu hakikaten sektörü çok mağdur eden, çok zora düşüren bir hadise. Şimdi öbür sektörlerde 6-9 taksit varken bizim sektörde  0 taksit olması hakkaniyetli de değil. Ben yine bunun düzeleceğini umuyorum.”
İmam Altınbaş, “Önümüzde Sevgililer Günü ve Anneler Günü var bu sektörü nasıl etkileyecek? Kayıp ne olur?” sorusuna yanıt verirken, “Mutlaka sektör bu işten ciddi anlamda kayıp yaşayacaktır. Çünkü satışımızın yüzde 65-70’i kuyumculuk sektöründe kredi kartıyla böyle bir imkanın sektörün elinden alınması sektördeki satışları ciddi anlamda etkileyecektir. Yüzde 30’a yakın bir iş kaybının sektör açısından olacağını düşünüyorum. Bu sektörü çok mağdur eder diğer sektörlerin karşısında. Dolayısıyla Sevgililer Günü’ne yetişmez ama inşallah Anneler Günü’nden evvel bu sıkıntıyı çözmüş oluruz diye düşünüyorum” diye konuştu.
Altınbaş, “Yurt dışında işletmesini yaptığınız bir maden var mı?” sorusuna karşılık şunları söyledi:
“Yurt dışında maden şirketimiz yok. Şimdi şöyle, madencilik mücevherin ayrı bir dalı. Bakın maden çıkarma ayrı bir iş. Biz firma olarak külçeyi alıyoruz, onu mücevhere çeviriyoruz, markalı mücevhere dönüştürüyoruz ve sonra tüketiciyle buluşturan noktadayız. Topraktan maden çıkarma noktasında firma olarak yokuz. Şimdilik böyle bir hedefimiz yok. Ama sektörün içindeyiz, bütün gelişmelerin içindeyiz ileriye doğru bir fırsat olursa içinde olabiliriz.”
İmam Altınbaş, altın fiyatlarıyla ilgili öngörüsünü açıklarken, “Bundan sonra fazla artacağını düşünmüyorum. Altın fiyatları buralarda stabil kalır. Bana göre altının onsu 1150 ile 1300 arasında gidip gelecektir diye düşünüyoruz. Çok fazla artış beklemiyorum açıkçası” dedi.

ALTINBAŞ BORSAYA AÇILACAK MI?

Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Finansgundem.com’un, “Altınbaş olarak borsaya açılmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu ise Ahmet Kahveci hatırasıyla şöyle yanıtladı:
“Şimdi rahmetli Adnan Kahveci, zamanında kuyumculara hayat standardı vergisi getirmişti. Sonra sayın Kahveci bakanlıktan ayrıldıktan sonra Çemberlitaş’ta Basın Müzesi’nde bir toplantıya geldi. Biz de dedik ki, ‘Kuyumculara hayat standardı getirdiniz ama, bizler mağdur olduk’ dedik. ‘Yaa, benim en büyük hayalim, bu hayat standardını kaldırmak’ dedi. ‘Ama Sayın Kahveci, bunu 6 ay önce siz getirdiniz’ dedik. ‘Nasıl oldu da en büyük hayalinizi 6 ay sonra geri kaldırmak noktasına nasıl geldiniz?’ ‘Şimdi şöyle, devletle iş yeri sahipleri ortak. Ortağın bir tanesi kazancını tam vermeyince, öbür ortak diyor ki ya bana şu kadar ver, sen ne kadar kazanıyorsan kazan. Dolayısıyla biz devlet olarak ne zaman firmaların kazancından tam böyle bizim hakkımıza ne düşüyorsa alacak bir yapı kurulursa o zaman zaten bu kendiliğinden kalkmış olur ve bizde bunu görmüş oluruz’ dedi. Şimdi bizim de en büyük hayalimiz kurumsallaşma, halka açılma. Altınbaş’ı halka açık bir şekilde Türk halkı tarafından hisse senetleri alınan bir firma, bir kurum haline getirmek. Bunun için çalışıyoruz, çabalıyoruz. İnşallah ortam oluştuğu zaman halka açılmayı yapacağız. Tarih veremiyorum ama 2014 olmaz.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)