BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltına telep yok!----

Altına telep yok!

Altına telep yok!
27 Haziran 2013 - 14:45 www.finansgundem.com

Altın piyasaları uzmanı Yıldırımtürk, altın fiyatlarının düşmesine rağmen alıcının sınırlı olduğunu söyledi

Altının ons fiyatındaki düşüş devam ederek dün yaklaşık üç yılın en düşük seviyelerine gerilerken, fiyatlardaki düşüşün devam edeceği beklentisi ve Ramazan ayı nedeniyle düğünlerin öteleniyor olması sonucu bireysel altın talebinin Nisan'daki seviyenin altında, henüz sınırlı kaldığı belirtiliyor.
Öte yandan bireysel talebin henüz istenilen düzeyde talebi olmamasına karşın önümüzdeki dönemde oluşacak talep karşısında stok sıkıntısı yaşamamak için piyasanın Darphane'den altın üretim talebinin ise devam ettiği belirtiliyor.
Altın fiyatlarının Nisan ayında sert düşüş kaydetmesi ve bireylerden altın talebinin patlaması ardından Darphane tarihinin en yüksek talebiyle karşılaşmış, siparişlerin zamanında teslim edilememesi nedeniyle de piyasada arz sıkıntısı ve buna paralel fiyat yükselişleri yaşanmıştı.
Spot altın ve gümüşün ons fiyatı ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gevşek para politikasını sıkılaştıracağı beklentilerini güçlendiren güçlü ekonomik verilerin ardından yatırımcıların pozisyonlarını azaltmalarına paralel olarak yaklaşık üç yılın en düşük düzeylerine geriledi. 
Altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Vatandaş altın fiyatlarının daha da düşeceğine inandı. Dolayısıyla şu anda sadece ihtiyacı varsa alıyor. Piyasada alıcı da satıcı da sınırlı. Çeyrek altın şu anda 130 TL civarında. Altının ons fiyatı mevcut seviyelerini kırarsa 1200 dolara kadar düşüş devam edebilir. Dolar/TL'nin de 1.92'lere gerilemesi halinde çeyrek altının fiyatının 125 TL civarına indiğini görebiliriz" dedi.
Spot altın ABD piyasaları kapanışına göre dün yüzde 4 düşüşle Ağustos 2010'dan bu
yana en düşük seviye olan 1,221.8 dolara kadar geriledikten sonra bugün saat 1233'te 1,232.4
dolardan işlem görüyor.
Elektronik Bilgi Merkezi tarafından sağlanan Kapalıçarşı Ayaklı Borsa verilerine göre aynı saat itibariyle 24 ayar altının gram fiyatı 77.16 TL seviyelerinden işlem görüyor. Altının ons fiyatı 3 Haziran'da 1,403 dolar, 24 ayar altının gram fiyatı ise 85.38 TL seviyelerindeydi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)