BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükseliyor----

Altın yükseliyor

Altın yükseliyor
12 Mart 2013 - 09:36 www.finansgundem.com

Altın Çin'den gelen fiziki talebin artmasından destek buluyor

Altın fiyatları, Çin'den gelen fiziki talebin artması ve Avrupa'da borç krizinin devam edebileceğine yönelik endişelerden bulduğu destek ile yükselişini ikinci güne taşıdı. Vadeli kontratlar, Ağustos ayından bu yana en uzun süreli rallisine yöneldi.
Spot altın yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,584.75 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 14:35'te ons başına 1,583 dolara geldi. Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,583.60 dolara kadar çıktıktan sonra ons başına 1,581.70 dolara geldi. En aktif kontrat dördüncü gün üst üste yukarı yönde hareket yapmaya hazırlanıyor.
Nakit altın dün, 9 Mart'ta açıklanan verinin, Çin'de sanayi üretiminin 2009'dan bu yana en kötü yıl başlangıcı yaptığını göstermesi ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in 8 Mart'ta İtalya'nın kredi notunu bir basamak düşürmesinin ardından, iki günlük kaybını tersine çevirdi. Şanghay Altın Borsası'nda, gösterge nakit kontrat için işlem hacmi, 22,024 kilo ile rekor seviyeye çıktığı 18 Şubat'tan bu yana, 2012 yılı ortalamasının iki katı seviyesinin üzerinde seyrediyor.
Çin'in borsaya kote üçüncü en büyük aracı kurumuna ait GF Futures Co. analisti Feng Liang, "Çin'deki ekonomik güç şimdilerde belirsizlik işaretleri göderiyor," dedi ve "Yatırımcılar ABD konusunda iyimser, ancak Avrupa sorun olarak kalmaya devam ediyor," değerlendirmesinde bulundu.
Altının 12 yıllık boğa koşusu, ABD'deki toparlanma işaretlerinin talebi azaltması, dolarda yükselişe neden olması ve hisse senetlerindeki ralliyi desteklemesi ile birlikte tehdit altında. Fiyatlar 8 Mart'ta, ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verilerinin beklenenden çok daha iyi çıkmasının ardından son iki haftanın en düşük seviyesine indi.
ABD para birimi bugün 16 önemli para biriminin büyük bölümü karşısında değer kazandı. Dow Jones Endeksi dün itibariyle beş gün üst üste rekor seviyede kapandı. Spot altın fiyatları bu yıl, exchange traded fonlardaki (ETF) altın miktarının dün 2,479.912 tona düşmesi ve 15 gün ard arda düşüş göstermesi ile birlikte, yüzde 5.5 geriledi.
Spot gümüş fazla değişmedi ve ons başına 28.9325 dolarda kaldı. Nakit platın yüzde 0.4 düşerek ons başına 1,599.50 dolara indi ve üç günlük yükselişini tersine çevirdi. Palladyum ise yüzde 0.9 düşüşle ons başına 771.60'a geriledi ve değer kaybını ikinci güne taşıdı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)