BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükselişini sürdürüyor----

Altın yükselişini sürdürüyor

Altın yükselişini sürdürüyor
08 Ekim 2013 - 09:15 www.finansgundem.com

Altın, ABD'de Obama ile cumhuriyetçiler arasındaki çekişmelerden destek alıyor

Altın, ABD'de Başkan Barack Obama ve Cumhuriyetçiler arasında borç limiti tartışmaları ve hükümetin kapanmasının sürmesi ile birlikte, yükselişini ikinci güne taşıdı ve son bir haftanın zirvesi yakınında seyrediyor.
Spot altın yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,327.96 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 12:35'te 1,325.51 dolara geldi. Fiyatlar dün 1,329.11 dolar ile, hükümetin kapanmasının başladğı tarih olan 1 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.
Obama, Hazine Bakanı Jacob J. Lew'in Kongre'nin 17 Ekim'e kadar borç sınırını artırmayı onaylaması gerektiği uyarısında bulunmasına karşın, cumhuriyetçiler ile müzakere etmeyeceğini tekrarladı. Senato demokratları bu hafta , Kongre'nin her iki meclisinin üçte ikisinin reddetmemesi halinde, Obama'ya borç limitini yükseltme yetkisi veren bir tasarının oylatılmasını planlıyor. ABD'nin en büyük iki kreditörü olan Japonya ve Çin, temerrüt riskine yönelik endişelerini dile getirdi.
Commonwealth Bank of Australia analisti Lachlan Shaw, bilgilendirme notunda, "ABD borç limitinin son tarihine yaklaştıkça altında fiyat volatilitesinin yoğunlaşmasını bekliyoruz," dedi.
Senato Demorakratlarının tümüyle birlikte 6 Cumhuriyetçinin Obama'ya borç limitini artırma yetkisini vermesi durumunda, borç limitinin koşulsuz artırılması tasarısı, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi'ne ABD'nin borçlanma limiti dolmadan birkaç gün önce getirilebilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)