BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükselişini sürdürüyor----

Altın yükselişini sürdürüyor

Altın yükselişini sürdürüyor
03 Mayıs 2013 - 09:39 www.finansgundem.com

Altın, Mart ayından bu yana en iyi haftalık yükseliş serisini göstermeye yönlendi

Altın, küresel teşviklerin süreceğine ilişkin iyimserliğin, altın destekli exchange traded fonlardan (ETF) çıkışlara ağır basması sonucu, üst üste ikinci haftayı kazançla geçmeye ve Mart ayından bu yana en iyi haftalık yükseliş serisini göstermeye yönlendi.
Spot altın yüzde 0.7 yükselerek ons başına 1,477.25 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 11:30'da ons başına 1,475.99 dolara geldi. Metal bu hafta, artan fiziki talep işaretleri ile birlikte yüzde 1 yükseldi. Altın, ayı piyasasına girdiği Nisan ayında, Aralık 2011'den bu yana en yüksek kaybını göstermişti.
Avrupa Merkez Bankası dünkü toplantısında politika faizini rekor düşük seviyeye çekerken, para politikasının "ihtiyaç duyulduğu sürece genişlemeci kalacağını" kaydetti. Altın, Fed'in de içinde bulunduğu tüm dünyadaki merkez bankalarının büyümeyi desteklemek için teşvikleri artırması ile birlikte 12 yıl üst üste yükseldikten sonra, bu yıl değer kaybetti.
Commonwealth Bank of Australia analisti Lachlan Shaw, "Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından yükseldi," dedi ve "Fiyatlardaki son düşüşler, sikke altın ve kuyumcu talebinde güçlü artışlara neden oldu. ABD ekonomisi iyileşme göstermeye devam ederse, altına yatırım talebinin ve fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
ETF'lerdeki altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, dün 2,262.665 tona inerek Ekim 2011'den bu yana en düşük seviyesini gördü ve bu hafta yüzde 0.9 geriledi. Varlıklar son 23 seansta daraldı ve bu yıl 369.3 ton azaldı.
Elliott Management Corp., yatırımcılara gönderdiği bilgilendirme notunda, altının, metaldeki pozisyonlarının şirkete bu yıl para kaybettirse bile, küresel ekonomideki belirsizlikten dolayı, halen en iyi "değer koruma" aracı olduğunu kaydetti. Paul Singer tarafından kurulan hedge fon şirketi Elliott Management, metalin 15 Nisan'da yüzde 9.1 ile 1983'ten bu yana en hızlı düşüşünü göstermesinin ardından, altında yatırım konusunda John Paulson'a katıldı.
Altın fiyatları, ABD, Çin, Hindistan ve Orta Doğu'daki güçlü fiziki talebin desteği ile, 16 Nisan'da 1,321.95 dolar ile gördüğü son iki yılın en düşük seviyesinden sıçrama yapmasına karşın, halen 11 Nisan'daki kapaış seviyesi olan 1,561.45'in yüzde 5.5 altında.
Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,475 dolara çıktı. Bloomberg News'un anketine katılan yirmi analist, altının gelecek hafta düşmesini beklerken, dokuz analist yükseliş öngördü. Dört analist ise nötr kaldı. Böylelikle düşüş bekleyenlerin genele oranı Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesine indi.
Gümüş yüzde 1.2 yükselerek ons başına 24.1205 dolara çıktı ve ikinci haftayı üst üste kazançla geçmeye yönlendi. Platin yüzde 0.6 yükselişle ons başına 1,507.65 dolara çıktı ve ikinci haftayı da karlı kapatmaya yöneldi. Platin yüzde 0.5 değer kazanarak ons başına 697.65 dolara çıktı ve bu metal de ikinci haftayı kazançla geçmeyi hedefliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)