BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükselişe geçti----

Altın yükselişe geçti

Altın yükselişe geçti
20 Ekim 2015 - 21:19 www.finansgundem.com

Altın, doalrdaki zayıflamanın alternatif yatırım için metale yönelik talebi artırması sonucu yükseldi

Altın vadeli kontratları, doların zayıflaması ve bunun sonucu metale yönelik alternatif yatırım aracı olarak cazibesinin artması sonucu, son üç günde ilk defa yükseldi.

Dolar, Avrupa'dan Avustralya'ya, merkez bankalarının ekonomilerini desteklemek için daha fazla teşvike ihtiyaç duymadıklarına ilişkin spekülasyona bağlı olarak değer kaybetti. Altın, traderların gelecek hafta ve Aralık ayında bir araya gelecek olan Fed'e ilişkin beklentileri değerlendirmeleri ile birlikte, ortalamanın altındaki işlem hacmiyle, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. 

Altın son bir yılda, Fed'in yakın bir zamanda faiz artırımına gidebileceği beklentisi ile yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti. Yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor. 

Chicago'da Leaf Trading Group Inc. şef piyasa stratejisti Tim Evans, "Zayıf dolar değerli metallerin yukarı yönde hareket etmesine neden oluyor," dedi ve "Gelecek hafta dikkatler bütünüyle Fed'de olacak" şeklinde görüş bildirdi. 

Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.4 yükselerek, New York saati ile 10:53'te ons başına 1,178 dolara çıktı. Erken saatlerde, fiyatlar yüzde 0.5 kadar düştü. İşlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 17 altındaydı.

ABD Faizi
San Francisco Fed Başkanı John Williams, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, merkez bankasının borçlanma maliyetini yakın zamanda ve yavaş bir şekilde artırması gerektiğini söyledi. Fed fon (Fed'in gösterge faizi) vadelileri, yıl sonuna kadar Faiz artırımı ihtimalinin yüzde 32 olduğunu işaret ediyor.

Singapur'da Phillip Futures Pte analisti Howie Lee, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısını işaret ederken, "Altın piyasası gelecek haftaki Fed toplantısını bekliyor," dedi ve "Bu şimdilerde, alınmış bir karar gibi görünüyor, muhtemelen Ekim ayında artırım olmayacak, ancak sanırım dikkatler yine de orada olacak" şeklinde görüş bildirdi. 

Yatırımcılar, altın destekli exchange traded fonları (ETF) yoluyla varlıkalrını artırıyor. Varlıklar Pazartesi günü 7.5 ton artarak 1,544.9 ton ile Temmuz ayınan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Varlıklar Ağustos ayında altı yılın en düşük seviyesini görmüştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)