BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yeni dipler arıyor----

Altın yeni dipler arıyor

Altın yeni dipler arıyor
14 Nisan 2013 - 21:58 www.finansgundem.com

FED'in açıklamasının ardından satış baskısı artan altında yeni dipler görülmesi bekleniyor

FED tarafından gerçekleştirilen son FOMC toplantısında faiz oranı %0,25 oranında sabit bırakılırken, Bernanke %7,7 dolaylarında bulunan işsizliğin yüksek seviyede olduğuna da dikkat çekerek, aylık bazda yaklaşık 85 Milyar Dolarlık tahvil alımına devam kararı aldığını açıklamıştı.
Halen devam eden parasal genişlemeye rağmen, altın fiyatlarında geçtiğimiz aylarda gerçekleşen benzer açıklamalar sonrası gözlemlediğimiz yükseliş ivmesinin son dönemlerde etkisini yitirdiği gözleniyor. Geniş bantta 1625 direncine yaklaşmakta zorlanan ons bazındaki altın fiyatlarında orta vadedeki düşen kanalın etkisi kısa vadeye de olumsuz olarak yansımakta.
FOMC toplantısının Çarşamba günü açıklanan tutanaklarında bir kısım FED üyesinin yılsonunda parasal genişlemenin durdurulmasını istediğinin ve bir kısmının da yıl ortasında azaltma beklediğinin açıklanması ile altında satış baskısının etkin olmaya devam ettiğin görüyoruz. Bugün Avrupa’da Maliye Bakanları’nın Kıbrıs konusunda uzun süreli bir olumsuzluk beklemediklerini açıklamaları ile altındaki talebin azalmaya devam ederek kritik 1530 desteğine ulaşıldığını görüyoruz. Bugün ABD’de açıklanan perakende satış verilerinin harcama kesintilerinin etkisiyle görülen olumsuzluğu ise altının 1530’dan alım tepkilerine maruz kalmasına yol açtığını görmekteyiz. Bizim düşüncemiz altının ons fiyatının net olarak 1500 seviyesinin altında uzun süre kalamayabileceği ve ABD’de tüketici kaynaklı verilerde zayıflıkların devam etmesi durumunda genel bant hareketinin 1530-1615 arasında gerçekleşebileceğidir.
ABD tarafında parasal genişlemenin 2014 başına kadara devam edebileceği ve ABD’nin konut, imalat sektörlerinde zayıf da olsa toparlanmaların sürebileceği düşüncesinden yola çıkarak, altındaki geniş bant kararsızlığının 2013’ün ikinci yarısına kadar etkin olabileceğini düşünüyoruz.
(İntegral Menkul Değerler)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)