BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yatırımcısına tavsiye!----

Altın yatırımcısına tavsiye!

Altın yatırımcısına tavsiye!
16 Ekim 2015 - 08:44 www.finansgundem.com

Güneydoğu Asya’nın en büyük bankası DBS’ye göre altın yatırımcıları için 2016 yılı Fed Başkanı Janet Yellen faizleri artırsa bile iyi geçecek

Güneydoğu Asya’nın en büyük bankası DBS Group Holdings Ltd.’ye göre altın yatırımcılarının Fed’den korkmasına gerek yok. DBS, “Altın yatırımcıları için 2016 yılı Fed Başkanı Janet Yellen faizleri artırsa bile iyi geçecek” değerlendirmesi yaptı.

DBS, Fed’in faizleri kademeli olarak yükselteceği ve artış döngüsünün önceki turlara göre daha düşük bir seviyede zirve yapacağı tahmini ile birlikte gelecek yıla ilerlenirken altında iyimser bir duruş sergiliyor. Singapur merkezli banka, henüz bir fiyat hedefi belirlemedi ancak şirketin altın görünümü ilk faiz artırımının 2016’nın ilk çeyrek döneminde geleceği beklentilerine dayanıyor.

DBS’nin kıdemli yatırım stratejisti Manish Jaradi, “Fed tarafından faizlerde kademli bir artış yapılması ve ABD faizlerinin önceki döngülere göre düşük olacağına ilişkin genel görüş  altın için pozitif” dedi. DBS ikinci çeyrek dönemde altın tavsiyesini “nötr”e yükseltti, ardından Ağustos ayı ortasında “overweight”e döndü.

Altın yatırımcıları, ABD Merkez Bankası’nın borçlanma maliyetlerinde 2006’dan bu yana ilk kez gerçekleştireceği artışın zamanlanmasına odaklanmış durumda. Altın fiyatları, Fed’in faiz artırımı erteleyebileceği beklentileri ile Perşembe günü Haziran’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)