BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yatay seyire döndü----

Altın yatay seyire döndü

Altın yatay seyire döndü
04 Aralık 2014 - 18:42 www.finansgundem.com

Altın, AMB Başkanı Draghi'nin altın alımını düşünmediklerini açıklamasının ardından yatay seyretti

Altın vadeli kontratları, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) altın alımlarına ek yapmayı düşünmediklerini kaydetmesinin ardından yatay seyretti. 

AMB Başkanı Mario Draghi, AMB'nin gelecek çeyrekte teşviği yenidend eğerlendireceklerini söylemesi ile birlikte, altın hariç tüm varlıklarının alımının görüşüldüğünü söyledi. AMB İcra Kurulu üyesi Yves Mersch, geçen ay yaptığı açıklamada, bankanın "teorik olarak" altın alabileceğini söylemişti. 

Altın, düşük fiyatların merkez bankalarının da alımları dahil fiziki alımları çekmeye başlayacağı spekülasyonu ile birlikte, 7 Kasım'da dört yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından yaklaşık yüzde 7 yükseldi. yatırımcıların değerli mtallere yönelik talebi, enflasyonun düşük kaldığı bir ortamda, hisse senetlerinin ralli yapması ve doların değer kazanması sonucu azaldı.

Toronto'da online döviz işlem firması Oanda Corp.'un baş analisti Dean Popplewell, "Draghi'nin altın hariç tüm varlıkların satın alınmasının tartışıldığına ilişkin açıklaması altın fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor," dedi ve "Rallilerde yatırımcıların satışa geçtiğini görmeye devam edeceğiz" şeklinde görüş bildirdi.

New York'ta, Şubat vadeli altın kontratları yüzde 0.1'den az düşerek, New York saati ile 09:58'de ons başına 1,208.40 dolara geldi. 

Fiyatlar, 2013 yılında yüzde 28 düştükten sonra bu yıl fazla değişmedi. ABD ekonomisindeki iyileşmeler, Fed'in faizleri artıracağı beklentilerini güçlendirdi ve bu durum, yatırımcılara genellikle fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan metallere yönelik talebi azalttı.

İşsizlik Başvuruları

ABD'de işsizlik maaşından yararlanmak için yapılan başvurular, 29 Kasım'da biten haftada, önceki seviyesi olan 314,000'den 297,000'e düştü. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi beş yılın en yüksek seviyesini gördükten sonra yeniden önceki kapanış seviyesine yaklaştı. 

Popplewell, "ABD ekonomisinin iyi gittiğine ilişkin daha fazla işaret dolara destek sağlamaya ve altın üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek" dedi. 

Petrol vadeli kontratları New York'ta bugün yüzde 1.9 kadar düştü. Petrol fiyatları ayı piyasasına düştü ve bu durum tüketici maliyetlerinin istikrarlı olmasını sağlayacak ve altına yönelik enflasyondan korunma talebini azaltacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)