BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın veriler öncesi düşüyor----

Altın veriler öncesi düşüyor

Altın veriler öncesi düşüyor
22 Ekim 2013 - 08:57 www.finansgundem.com

ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde altın, üçüncü gününde de kayıplarına tutundu

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de bugün açıklanacak ve Fed'in tahvil alımları azaltımına ilişkin daha fazla fikir vermesi beklenen tarımdışı istihdam verisinin öncesinde altın üçüncü gününde de kayıplarını devam ettirdi. Paladyum ise 8 haftanın zirvesini test etti.
Spot altın geçtiğimiz hafta yüzde 3.5 değerlenerek 2 ayın en iyi performansını göstermesinin ardından bugün Singapur saatiyle 11:39'da yüzde 0.1 aşağıda, ons fiyatı 1,314.16 dolardan işlem gördü. Bu yıl değer kazanan tek metal olan paladyumun ons fiyatı ise yüzde 0.4 artarak 752.35 dolara çıktı. Bu da Ağustos ayından bu yana en yüksek değere işaret etti.
ABD'de hükümetin, yas kaoyucuların bütçe ve borç limiti restleşmeleri nedeniyle 1 Ekim'den itibaren 16 gün boyunca kapalı olmasından ötürü ertelenen Eylül ayına ait tarım dışı istihdam verisi bugün açıklanacak. Parasal teşvikten yana olan Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Washington'taki mali sıkıntıların büyük ihtimalle merkez bankasının tahvil alımlarını azaltım kararını erteleteceğini söyledi.
Külçe altının tarım dışı istihda verisi öncesinde düşük seyrettiğini beliten HSBC Securities Inc.'in analistlerinden Howard Wen, moral bozucu istihdam verisinin altın fiyatlarını  yükselteceğini, beklenenden iyi gelen verinin ise altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturacağını söyledi.
New York Comex borsasında işlem gören Aralık vadeli altın yüzde 0.1 değer kaybederek 1.314.30 dolara geriledi. İşlem hacmi son 100 günün yüzde 50 altındaydı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)