BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın üç gün sonra ilk kez değer kazandı----

Altın üç gün sonra ilk kez değer kazandı

Altın üç gün sonra ilk kez değer kazandı
09 Şubat 2015 - 19:34 www.finansgundem.com

Altın, Yunanistan endişeleri ve fiyatlardaki düşüşün Çin'de fiziki talebi artırmasının etkisi ile yükseldi

Altın ve gümüş, Yunanistan'ın borçlarına yönelik talebinin Avrupa'da siyasi kargaşayı artıracağına ilişkin endişeler ile son üç günde ilk kez değer kazandı. 

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Çarşamba günü Avrupalı maliye bakanların ülkenin finansal ihtiyaçlarını görüşmek üzere Çarşamba günü acil bir toplantı ile bir araya gelmelerinden önce, hükümetinin uluslararsı kurtarma programını reddedeceğini bir kez daha vurguladı. Altın Avrupa ekonomisinden kaynaklanan endişelerin de etkisiyle Ocak'ta yüzde 8 değer kazandı.

Altın destekli ETP'lerdeki varlıklar Cuma günü 4 ayın yükseğine çıktı. Varlıklar bu yıl yüzde 5 artarken, spot altının euro cinsinden fiyatı yüzde 11 yükseldi.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.4 yükselerek, New York saati ile 10:05'te, ons başına 1,239 dolara ulaştı. Fiyat ABD ekonomisinin de etkisiyle son iki seansta yüzde 2.4 düşmüştü. 

Hindistan Ticaret Bakanlığı, Wall Street Journal'ın kaynağını göstermeden verdiği habere göre, Maliye Bakanlığı'ndan, altın ithalat vergisini yüzde 10'dan yüzde 2'ye düşürmesini istedi. 

Mart vadeli gümüş kontratları yüzde 1.8 yükselerek ons başına 17 dolara çıktı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)