BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın sert düşüşünü sürdürdü----

Altın sert düşüşünü sürdürdü

Altın sert düşüşünü sürdürdü
15 Nisan 2013 - 08:25 www.finansgundem.com

Altın, küresel ekonomide iyileşmenin güvenli liman talebini azaltacağı beklentisi ile düşüyor

Altın geçen hafta ayı piyasasına girdikten sonra, küresel ekonomideki iyileşmenin güvenli liman alımlarını daraltacağı beklentisi il, düşşünü genişletti ve Nisan 2011'den bu yana en düşük seviyesine yöneldi. Gümüş de keskin bir düşüş gösterdi.
Spot altın yüzde 3.9 düşerek ons başına 1,425.75 dolara kadar indikten sonra toparlandı ve Singapur saati ile 11:14'te ons başına 1,444.07 dolara geldi. Altın fiyatları 12 Nisan'da yüzde 5 düştü ve Eylül 2011'deki rekor kapanıştan bu yana düşüşünü yüzde 20'nin üzerine çıkararak "ayı piyasası" olarak nitelenen duruma girdi.
Altın 12 yıl üst üste yükseliş gösterdikten sonra, 2013 yılında, ABD ekonomisindeki iyileşme ile birlikte, Fed'in daha önce benzeri görülmemiş teşvik tedbirlerini daraltacağı spekülasyonu sonucu yüzde 14 düştü. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları yılın ilk çeyreğinde rekor hızda düştü ve son dokuz haftanın tümünde geriledi. Goldman Sachs Group Inc., 10 Nisan'daki raporunda, altının fiyat çevrimindeki dönüşün hız kazanmakta olduğunu kaydederek, yatırımcılara altın satışı tavsiyesinde bulundu.
ABN Amro Group NV emtia stratejisti Georgette Boele, "Altındaki çöküş halen erken safhalarda," dedi ve "Diğer varlıklar, büyüme görünümünün iyileşmesi ile birlikte, artan bir şekilde daha cazip hale gelecek" değerlendirmesinde bulundu.
Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 5.3 düşüşle ons başına 1,422.20 dolara kadar indikten sonra 1,444.40 dolara toparlandı. Vadeli kontratlar 12 Nisan'da, Güney Kıbrıs'ın acil yardım kredilerinden olası kayıplarını karşılayabilmek için altın satabileceği haberi üzerine yüzde 4.1 düşmüştü.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)