BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Orta Doğu'da artan gerginlikle yükselişte----

Altın Orta Doğu'da artan gerginlikle yükselişte

Altın Orta Doğu'da artan gerginlikle yükselişte
09 Ekim 2023 - 11:38 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.650 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 2.710 liradan, Cumhuriyet altını 11.080 liradan satılıyor

Cuma günü altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,83 primle 1.626 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla yüzde 1,5 artışla 1.650 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.710 liradan, Cumhuriyet altını 11.080 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı da şu sıralarda yüzde 1 artışla 1.850 dolardan işlem görüyor.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların getirdiği tedirginlik, varlık fiyatlarında oynaklığı artırırken, güvenli liman varlıklardan olan altında talebin güçlendiği görülüyor.

Analistler, bölgeden gelecek haber akışının altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam edebileceğini kaydederek, tahvil piyasalarındaki gelişmelerin de yakından takip edildiğini ifade etti.

Özellikle ABD'de yükseliş eğilimini sürdüren tahvil faizlerinin, altının alternatif maliyetini artırdığını ve ons fiyatını baskıladığını aktaran analistler, haftanın devamında ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin, altının ons fiyatı üzerinde etkili olmasının beklendiğini bildirdi.

Analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğunu belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.840 ve 1.825 doların destek, 1.870 direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Hafta sonu orta doğuda artan gerilimler ile birlikte jeopolitik riskler arttı. Artan gerilim ile birlikte güvenli liman ihtiyacı arttı ve altın yeni haftaya yukarı yönlü gapli açılışlar ile başladı. Yeni haftaya yüzde 1’e yakın yukarıda başlayan ons altında küresel bazda yaşanabilecek gelişmeler yakından izlenecek. Haftaya genel olarak baktığımızda ise Perşembe günü ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisi haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. FED’in de faiz patikası için yakından izleyeceği bu veri küresel bazda da volatiliteyi artıracaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1857 – 1880 - 1900 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1835 – 1810 - 1786 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Dolar/TL'de yeni zirve

 

Avrupa, doğalgazda kritik ikinci kışa giriyor

 

JPMorgan: ABD tahvil getirileri düşecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)