BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın milyarderleri ralliden 3 milyar dolar kazandı----

Altın milyarderleri ralliden 3 milyar dolar kazandı

Altın milyarderleri ralliden 3 milyar dolar kazandı
30 Temmuz 2020 - 11:52 www.finansgundem.com

Korona virüsün piyasalarda yarattığı etkiyle birlikte altın en fazla kazandıran yatırım aracı oldu. Altına en fazla yatırım yapan üç milyarder ise servetlerine toplamda 2,8 milyar dolar ekledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji ve ilaç şirketleri korona virüs sürecinde en fazla dikkat çeken şirketler oldular. Fakat daha klasik yatırımlarıyla servetlerini besleyen üç milyarder madencilik endüstrisindeki liderliğiyle sessizce milyar dolarlar kazandılar.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’nin verilerine göre altına en fazla yatırım yapan isimler Rus milyarderler Süleyman Kerimov, Alexander Nasis ve Suudi Arabistanlı Mohammed Al Amoudi. Altındaki rallinin ardından bu üç isim toplamda servetlerine 2,8 milyar dolar eklediler.

Korona virüs salgınının ekonomilerdeki yıkıcı etkilerinin ardından merkez bankalarının ve hükümetlerin teşvik önlemlerini arttırmasıyla birlikte altın bir kez daha piyasanın lideri oldu. Değerli metale akın eden yatırımcılar altının değerini bu hafta içerisinde rekor seviyeye taşıdılar. Goldman Sachs, Citigroup ve Bank of America gibi önemli bankalar faiz oranlarının düşmesiyle birlikte rallinin daha da ileri gidebileceğini söylüyorlar.

Bloomberg endeksine göre, ailesi Rusya'nın en büyük altın madencisi Polyus PJSC'nin yaklaşık %77'sini kontrol eden Kerimov'un serveti 6,6 milyar dolar. Şirketinin hisselerinin fiyatı neredeyse iki katına çıkan Kerimov bu yıl servetine 1,6 milyar dolar ekledi. Polymetal International’ın %27 hissesini elinde bulunduran Nesis'in serveti ise 3,7 milyar dolara yükselirken, Midroc Gold Mine’ın sahibi Al Amoudi'nin serveti 9,2 milyar dolara yükseldi.

Bezos servetine 14 milyar dolardan fazla ekledi

Altın kazandırmaya devam ederken, 2020 yılı bilim insanları ve teknoloji girişimcileri açısından korona virüse çare bulma yarışının hüküm sürdüğü bir yıl oluyor. Spot lambalarını üzerinde hisseden teknoloji ve ilaç şirketleri ise en çok kazanan şirketler olmaya devam ediyor.

Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, Tencent Holdings’in CEO’su Pony Ma ve aşı üretimi şirketi Chongqing Zhifei’nin Başkanı Jiang Rensheng milyarderler arasında servetlerini en çok yükselten isimler oldular. Bloomberg endeksine göre bu üç ismin her biri servetlerine bu yıl 14 milyar dolardan fazla servet ekledi.

Küresel piyasalarda dolar paniği

 

Fed'in faiz kararı sonrası altın rekor kırdı

 

Bezos’un eski eşi ayrılıktan sonra 1.7 milyar dolar bağışladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)