BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kur riskinden koruyor mu?----

Altın kur riskinden koruyor mu?

Altın kur riskinden koruyor mu?
27 Mart 2014 - 16:34 www.finansgundem.com

Dünya Altın Konseyi altının kur riskini minimize etme konusunda ucuz bir yöntem haline getirdiğini söyledi

Altın sektörünü küresel olarak temsil eden Dünya Altın Konseyi (WGC) halen gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin faiz oranları arasında gelişmiş ülkelerdeki düşük faiz ortamı nedeniyle özellikle belirgin olan farkın altını gelişmekte olan ülkelerde para birimlerini koruma ve kur riskini minimize etme konusunda ucuz bir yöntem haline getirdiğini söyledi.

WGC’den yapılan açıklamada, “Altın maliyetleri azaltır, çeşitlendirme ve kuyruk risklerine karşı koruma sağlarken yatırımcılara kurla ilişkili risklerin bir bölümünü hedge etme imkanı veren bir dizi karakteristik özellik sergiliyor,” denildi.

WGC, altının gelişmekte olan piyasalarla tüketici talebi üzerinden kurduğu bağ, ABD doları ve diğer gelişmiş piyasa para birimleriye negatif ilişkisi ve çoğu gelişmiş piyasa varlıklarıyla düşük korelasyonunun bu değerli madeni kur riskinin hedge edilmesine karşı doğal bir alternatif haline getirdiğini belirtti.

Bununla birlikte analistler Avrupa ve gelişmekte olan piyasaların enflasyondan çok deflasyon riskiyle karşı karşı bulunması nedeniyle gelişmekte olan piyasalarda kur riskinden kaçınmanın altından daha ucuz, etkili yöntemlerinin bulunduğunu ileri sürüyor.

İngiltere merkezli yatırım şirketi ETF Securities’in araştırma ve yatırım stratejileri bölümü başkanı Nicholas Brooks, halihazırdaki küresel ortamın altın gibi koruyucu varlıkları desteklediğini söylerken Rabobank’tan kıdemli döviz stratejisti Jane Foley, stoklama maliyeti ve buna bağlı sigorta ödemeleri nedeniyle altını devlet tahvilleri ve diğer koruma araçlarına göre daha az cazip bir güvenli liman olarak gördüğünü söyledi.

Fiyat büyümesinin yavaşladığı Avrupa ve Kuzey Amerika’daki dezenflasyonist baskıların içsel değeri itibarıyla iyi bir enflasyonist koruma olarak görülen altında daha az değer bulunduğunun işareti olduğuna dikkat çeken Foley, “Bazı gelişmekte olan piyasa para birikleri halen diğerlerinden daha kırılgan, Türk Lirası ve Güney Afrika Randı gibi büyük cari açığı bulunanlar ise özellikle baskı altında,” dedi.

Foley, "Dolara bağlı olması nedeniyle en kırılgan para birimleriyle ilgili olarak altın tutabilirim ancak genelde koruma aracı olarak dolar veya euroya bağlı devlet tahvillerini elimde bulundurmayı tercih ederim,” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)