BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 'Kıbrıs' sonrası yükseldi!----

Altın 'Kıbrıs' sonrası yükseldi!

Altın 'Kıbrıs' sonrası yükseldi!
18 Mart 2013 - 10:25 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, Güney Kıbrıs'a ilişkin alınan radikal kararlar sonrası 1600 doları aştı

Altın fiyatları, Güney Kıbrıs'a ilişkin radikal yardım planının Euro Bölgesi için riskler içermesi üzerine yatırımcıların güvenlik arayışına girmeleriyle sert bir hamle gerçekleştirdi.
Spot altın yüzde 1.1 yükselişle ons başına 1,608.60 dolara kadar çıkarak 27 Şubat'tan bu yana en pahalı seviyesine ulaştıktan sonra, Singapur saati ile 15:42'de ons başına 1,605.35 dolara geldi. Bir ons platin, 0.9835 ons kadar altın ile satın alınıyor. Bu, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 14 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor.
Güney Kıbrıs lideri Nicos Anastasiades, Euro bölgesi maliye bakanları ile anlaşmaya varılan kurtarma paketinin bir parçası olarak, banka mevuatlarına getirilen vergi ile 5.8 milyar euro (7.5 milyar dolar) sağlama konusunda kanun yapıcıları ikna etmeye çalışıyor. İyileşen ABD verilerinin doları yükseltmesinden dolayı bu yıl yüzde 4.2 düşen altın, doların altı önemli para biriminden oluşan sepet karşısında yüzde 0.6 yükselmesine karşın, kazancını üçüncü güne taşıdı.
Sydney'de yayınlanan emtia haber bülteni Barratt’s Bulletin'in CEO'su Jonathan Barratt, "Kıbrıs, Avrupa'ya bir miktar tedirginliğin tekrar geri dönmesinin bir sonucu olarak, güvenli varlıklara doğru bir geri patinaja neden oldu" dedi.
Altın, yükselen enflasyon endişeleri ile, geçen haftayı da yükselişle geçerek, Ocak ayından bu yana ilk kez iki hafta üste kazanç gösterdi.  ABD'de Şubat ayı enflasyonu beklenenden daha yüksek çıktı ve Çin'de enflasyon son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Yarın biraraya gelecek olan Fed politika yapıcıları, altının 12 yıl boyunca artmasına yardımcı olan teşviklerin hızı konusunda bölünmüş durumda.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)