BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Kasım'ın en yükseğinden geriledi----

Altın Kasım'ın en yükseğinden geriledi

Altın Kasım'ın en yükseğinden geriledi
17 Kasım 2014 - 21:38 www.finansgundem.com

Altın, fiziki alım işaretleri ile 2 haftanın yükseğinin altında seyrediyor

Vadeli altın kontratları, doların yükselmesinin alternatif varlık talebini azaltması ile, ayın en yüksek seviyesinden geriledi. Gümüş bir haftanın en sert düşüşünü kaydetti.

ABD'de resmi verilere göre New York'taki vadeliler ve opsiyonlardaki uzun pozisyonları 11 Kasım'da sona eren haftada yüzde 14 geriledi. Varlıklar Aralık'tan bu yana en ciddi düşüşü göstererek 3 haftada yüzde 49 azaldı. Bloomberg'ün derlediği veriler, altın destekli ETF varlıklarının Mayıs 2009'dan bu yana en düşük seviyeye gerilediğini gösteriyor.

Altın ikinci yıllık kaybını yaşamaya yaklaşırken, dolar 10 para biriminden oluşan sepet karşısında 5 yılın en yüksek düzeyine yaklaştı. ABD Merkez Bankası Fed 8 yılın ardından ilk kez faiz artışına yalaşırken, diğer ekonomiler teşvikleri artırmaya hazırlanıyor. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi Euro Bölgesi için kısa vadede somut hedefler üzerinde anlaşmanın gerekliliğinin altını çizdi.

Gemsha Metals Co. traderlarından Wallace Ng, “Bazı yatırımcıların yıl sonuna doğru pozisyonlarını tasfiye etmeleri ile Cuma günü için güzel bir ralli gördük ve bugün Asya’da da bir hareketlilik görüyoruz. Ancak doların görünümünden dolayı uzun vadede tablo pek parlak değil” dedi.

Aralık vadeli altın kontratı yüzde 0.1 kadar gerileyerek New York Comex’te yerel saat ile 12:10'da ons başına 1,183.00 dolar oldu. Kontrat bugün 1,193.60 dolar ile 31 Ekim’den bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.

Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 77 üstündeydi. 17 Kasım itibariyle vadeli kontratlar yüzde 1.4 aşağıda seyrediyor.

Aralık vadeli Gümüş yüzde 1.5 düşerek ons başına 16.075 dolar oldu. Bu fiyattan kapanış yapılması halinde 5 Kasım'dan bu yana en sert düşüş yaşanmış olacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)