BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kaçakçılığı uyuşturucuyu solladı----

Altın kaçakçılığı uyuşturucuyu solladı

Altın kaçakçılığı uyuşturucuyu solladı
04 Aralık 2013 - 11:57 www.finansgundem.com

Hindistan'da kaçak altın ticareti, uyuşturucu kaçakçılığını geride bıraktı

~~Hindistan hükümetinin altın ithalatına getirdiği yasağı delmek isteyen kaçakçılar, uyuşturucu kaçakçılarının kullandığı yöntemlere başvuruyorlar. Kaçak altın ithal otomobillerin içine gizleniyor, hatta uyuşturucu trafiğinde olduğu gibi, parça altınları yutarak gümrüklerden geçiren kuryeler tarafından ülkeye sokuluyor. Hindistan'ın yüksek ticaret açığını düşürmek için bu yıl getirdiği ağır kısıtlamalar ve yüksek ithalat vergilerinden kurtulmak isteyen altın tacirleri ve kişiler, diğer Asya ülkelerinden altın toplayarak bunları kaçak olarak ülkeye sokmaya çalışıyor. Kaçak altının eskiden beri bilinen kaynağı olan Dubai'nin yanı sıra Sri Lanka, Tayland ve Singapur da bu faaliyetin yeni merkezleri olarak ortaya çıkıyor.

YAKALATANA ÖDÜL

Öyle ki, bugün Hindistan'da altın kaçakçılarını ihbar edenlere, kokain ve eroin kaçakçılarını yakalatanlardan daha büyük ödül veriliyor. Mumbai'deki Air Intelligence Unit yetkilisi Kiran Kumar Karlapu, "Altın ve uyuşturucu kaçakçılığı iki ayrı şebeke olarak faaliyet gösterir ancak altın kaçakçılığı artık daha moda ve daha kârlı oldu" dedi. "Hükümetin bu yıl getirdiği kısıtlamaların ardından altın kaçakçılığında, uyuşturucuyu geride bırakan birkaç kat artış oldu."

ÜSTLERİNDE TAŞIYORLAR

Hükümet yetkilileri, halkın büyük altın düşkünlüğü nedeniyle giderek daha çok kişinin aşırı miktarlarda altın takıyı üstlerinde taşıyarak veya röntgen cihazlarında görülmeyeceği umuduyla vücutlarında saklayarak ülkeye giriş yaptıklarını söylüyor. Dünya Altın Konseyi, bu yıl resmi talebi olan 900 tonun üzerine ayrıca 150 ila 200 ton altının daha Hindistan'a kaçak yollarla girmiş olacağını tahmin ediyor.

YAKALANAN MİKTAR AZ

Bir maliye yetkilisi, "Gümrüklerde yakalanan kaçak altın artıyor ama, bizce yakalanan miktar, kaçak giren altının ancak yüzde 1 veya 2'si kadar" dedi.

CARİ AÇIKLA MÜCADELE İÇİN VERGİLER ARTTI

Yüksek ticaret açığı ve para biriminin zayıflığıyla mücadele eden Hindistan bu yıl altın talebini kısmak içi külçe altına yüzde 10, takı altına yüzde 15 ithalat vergisi getirmişti. Altın, petrolden sonra ülkenin ikinci büyük ithalat kalemi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)