BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın için kritik gün----

Altın için kritik gün

Altın için kritik gün
10 Şubat 2022 - 11:51 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 799 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.310 lira, Cumhuriyet altını 5.355 liradan satılıyor

Dün, dolar kurundaki düşüşe karşın, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü yüzde 0,2 artışla 798,2 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 799 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.310 lira, Cumhuriyet altını da 5.355 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda dünkü kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 1.835 dolardan alıcı buluyor.

Dün ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri yaptıkları açıklamada marttaki faiz artırımının büyüklüğü için bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin önemine işaret ederken, Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) ocakta yıllık yüzde 7,2 ile 1982'den bu yana en yüksek artışını kaydetmesi bekleniyor.

Analistler, dün küresel bazda yüksek seyreden risk iştahının yeni günde ABD'deki enflasyon verisi öncesinde azaldığını ifade ederek, söz konusu verideki olası beklenti dışı gerçekleşmelerin oynaklığı artırabileceği uyarısında bulundu.

Bugün, ABD'de enflasyon verilerinin yanı sıra enerji fiyatlarının seyri ve Ukrayna ile ilgili gelişmelerin de varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini söyleyen analistler, teknik açıdan 1.810 doların destek, 1.850 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftaya 1807 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatlarında haftanın ilk işlem gününde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Özellikle son zamanlarda artan jeopolitik riskler güvenli liman ihtiyacının oluşmasına neden oluyor ve bu ihtiyaç ile birlikte altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanıyor. Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilimlere ABD’de katılıyor ve artan riskler küresel bazda risk iştahını azaltıyor. Piyasaların takip ettiği bir diğer konu ise FED’in faiz patikasında atabileceği adımlar. Beklentiler bankanın yıl içerisinde sıkılaşma adımları atabileceği yönünde ve ilk adımın Mart ayında gerçekleşmesi bekleniyor. İlk adımın ise 25 baz puan olabileceği bekleniyor. Haftanın ikinci işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1832 – 1854 – 1875 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1815 – 1800 – 1785 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi

A1 Capital Yatırım bülteninde,'Ons/Altın’da kısa vadeli yükseliş hareketi etkisini sürdürürken, dün %0.35 oranında yükseliş ile 1833.37$ seviyesinden gün tamamlandı. Dün gerçekleşen alımlar sonrasında kısa vade açısından ilk direnç olarak takip ettiğimiz 1834$ seviyesi test edilirken, teknşk göstergelerde de pozitif görünüm korunuyor. Ancak bazı kısa vadeli göstergelerin aşırı alım seviyelerinde olması kar satışları açısından risk oluştuyor. Bu günkü kapanışın 1834$ seviyesinin üzerinde gerçekleşmemesi Ons/Altında Satış baskısının artmasına neden olacaktır.
Gram/Altın’da dar bantta yatay bi seyir izlenirken, %0.16 zayıf yükseliş ile 798.15 TL seviyesinden kapanış gerçekleşti. Gram Altın’da göstergelerde yaşanan bozulma kar satışlarının görülme olasılığını arttırıyor. 795-803 bandı gün içi hareketlerde ilk destek ve direnç seviyeler olarak takip edilebilir. Son günlerde etkili olan kanalın trend desteği konumunda olan 795 TL seviyenin kırılması halinde geri çekilme hızlanacaktır.' denildi.

Vakıf Yatırım Stratejik bülteninde, 'Ons altında kısa vadeli yükselen kanal görünümü korunuyor. 1.780 aşağıda ana destek iken, 1.835-1.870 ise direnç seviyeleridir. ABD’de tahvil faizlerindeki yükselişe rağmen altın üzerinde negatif fiyatlama görmesek de mevcut Faiz görünümünde yukarı potansiyelin de çok yüksek olmadığı kanaatindeyiz. Yatay-dalgalı seyrin bir süre daha devam edebileceğini düşünüyoruz.' denildi.

Yastık altındaki altın sisteme nasıl dahil edilecek?

 

Altın 2 haftanın zirvesine yakın

 

Dev bankadan yeni altın tahmini!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)