BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Altın güvenli liman olarak yok edildi'----

'Altın güvenli liman olarak yok edildi'

'Altın güvenli liman olarak yok edildi'
08 Nisan 2013 - 22:26 www.finansgundem.com

George Soros, euro krizinin ardından altının artık güvenli liman olmadığının ortaya çıktığını söyledi

Milyarder yatırımcı George Soros, son euro krizi sırasında altının "güvenli liman" statüsünü kaybettiğini ama buna rağmen merkez bankalarının alıma devam edeceğini söyledi.
Çin'in South China Morning Post isimli gazetesine röportaj veren Soros, "Kamuyu hayal kırıklığına uğrattı çünkü aslında altının en büyük güvenli liman olması gerekiyor. Fakat geçtiğimiz yıl euro çökmeye yaklaşınca aslında altın düşüş gösterdi, çünkü insanlar bir şey satmak zorunda kaldıklarında altını sattılar" ifadelerini kullandı.
Soros altının günlük fiyatlarının çok volatilite gösterdiğinin altını çizerken, uzun vadede herhangi bir trende sahip olmadığını da dile getirdi.
"Altın güvenli liman olarak yok edildi, güvenli olmadığı ortaya çıktı" diyen Soros, "Bu hayal kırıklığından dolayı bir çok insan ellerindeki altın varlıklarını azaltıyorlar. Fakat merkez bankaları altın almaya devam edecektir o yüzden çok fazla düşeceğini sanmıyorum. Eğer bir kriz gelecek gibi olursa, bazı sıçramalar ve parlamalar yaşanabilir" yorumunu yaptı.
Öte yandan Business Insider'a göre Soros dışındaki analistler bu kaybın euro krizinden değil, ABD'de yükselen reel faiz oranlarından olduğuna inanıyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)