BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatlarında son durum----

Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatlarında son durum
22 Eylül 2023 - 11:34 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.683 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 2.770 lira, Cumhuriyet altını 11.160 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatına paralel düşüş eğiliminde bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 1.674 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,5 üzerinde 1.683 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.770 lira, Cumhuriyet altını da 11.160 liradan satılıyor.

Dün yüzde 0,6 azalışla günü 1.919 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışına göre yüzde 0,4 artışla 1.927 dolardan işlem görüyor.

Analistler, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde altına olan talebin arttığını söyledi.

Hafta genelinde, küresel çapta merkez bankalarının para politikası kararları açıklanırken, gelecek döneme dair alınan sinyallerle faizlerin uzun bir süre yüksek seviyelerde tutulabileceği beklentisinin artması altının ons fiyatında oynaklığa sebep oldu.

Fed'in politika faizini beklentiler doğrultusunda sabit bırakmasına karşın yılın geri kalanında bir faiz artışına daha gidebileceğinin sinyalini verdiğini anımsatan analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın, enflasyonun hedefe yaklaşması için daha kat etmesi gereken uzun bir yol olduğunu söylediğini vurguladı.

Öte yandan, dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını piyasa beklentileri doğrultusunda 500 baz puan artırarak yüzde 30'a çıkardı.

Duyuruda, "Doğrudan yabancı yatırımlar, dış finansman koşullarındaki iyileşme, rezervlerde süregelen artış, turizm gelirlerinin cari işlemler hesabına desteği ve Türk lirası varlıklara yurt içi ve yurt dışı talebin artmaya başlaması fiyat istikrarına güçlü katkıda bulunacaktır." ifadeleri dikkati çekti.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise dünya genelinde öncü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.920 ve 1.910 seviyelerinin destek, 1.940 ve 1.950 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Hafta ortasında piyasalar FED’in Faiz kararını takip etmiş ve FED beklentilere paralel olarak faiz oranlarında bir değişikliğe gitmemişti. Bununla birlikte karar metni ve Powell’ın açıklamalarının ise şahinvari olduğu görüldü. Bu gelişme ise değerli metal üzerinde baskı oluşturdu ve ons altında aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Bu hareketlenmeler ile 1914 seviyelerini test eden ons altın, bu seviyelerden itibaren bir miktar toparlandı ve haftanın son işlem gününe 1920 seviyelerinde başlangıç yaptı. Yeni günde TSİ 16:45’te ABD kanadından gelecek olan PMI verileri takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1930 – 1937 - 1946 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1922 – 1915 - 1902 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Rusya'nın altın ve döviz rezervlerinde artış

 

İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)