BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatlarında 'Fed' etkisi----

Altın fiyatlarında 'Fed' etkisi

Altın fiyatlarında 'Fed' etkisi
05 Mart 2024 - 07:24 www.finansgundem.com

Faiz indirimi söylentileri ile altın rekor seviyeye çıktıktan sonra yatay olarak seyir etti

Altın, faiz indirimi spekülasyonuyla rekora yakın bir seviyeye ulaştıktan sonra yatay seyretti.

Altın, Fed'in faiz oranlarını düşürmeye yaklaştığı yönündeki işaretlerin etkisiyle önceki seansta rekor seviyelere yakın bir seviyeye yükseldikten sonra Asya'da istikrarını korudu.

Değerli metal Pazartesi günü yüzde 1,5 artışla ons başına 2.115,92 dolarlık gün içi en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, geçen yıl 4 Aralık'ta belirlenen tüm zamanların zirvesi olan 2.135,39 dolara çok yakın.

ŞUBAT AYINDA YÜKSELİŞE GEÇTİ

Yılın başında oldukça dar bir aralıkta işlem gören külçe, Şubat ortasında yeniden yükselişe geçti. Fed'in ne zaman harekete geçeceğinin zamanlaması hala belirsiz olsa da, yakınlaştığına dair işaretler son haftalarda altını destekledi. Swap piyasaları Haziran ayında Faiz indirimi ihtimalinin neredeyse yüzde 60 olduğunu gösteriyor.

Altın aynı zamanda Orta Doğu'da artan gerilimlerden, Kızıldeniz'de gemi taşımacılığına yönelik saldırılardan, Çin ekonomisindeki sorunlardan ve yıl sonunda yapılacak ABD başkanlık seçimlerinden de bir miktar sığınak desteği alıyor olabilir. ABD Yüksek Mahkemesi, Donald Trump'ın bu yıl başkanlık seçimlerine katılabileceğini söyleyerek onu yasaklama çabalarına son verdi.

Spot altın Singapur saati ile 08:25 itibarıyla ons başına 2.114,52 dolarda sabit kaldı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi de yatay seyretti. Gümüş ve paladyum pek değişmedi, platin ise düşüş kaydetti.​

Altının kilogram fiyatı yükseldi

 

Gram altın haftaya rekorla başladı

 

İşlenmemiş altın ithalatında yeni düzenleme

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)