BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatları tırmanışa geçti----

Altın fiyatları tırmanışa geçti

Altın fiyatları tırmanışa geçti
20 Ocak 2014 - 19:27 www.finansgundem.com

Altın, artan talep işaretleri ve ETF'ler yoluyla gelen alımların etkisi ile yükseldi

Altın Londra'da, yatırımcıların ağırlıklarını, ABD'de teşviklerin azaltılacağı beklentisine karşılık artan fiziki talep işaretlerine vermeleri sonucu, beş haftanın zirvesi yakınında seyretti. Platin, Güney Afrika'da grev haberleri ile birlikte, Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Altın, Çin'de artan talep işaretleri ve altın destekli fonlardaki varlıkların, 17 Ocak'ta, bir yılı aşkın sürenin en hızlı artışını gerçekleştirmesi sonrası, 17 Ocak ile biten hafta da değer kazanarak dört hafta üst üste yukarı yönde hareket etti ve Eylül 2012'den bu yana en uzun süreli haftalık yükseliş serisini gerçekleştirdi. ABD darphanesi U.S. Mint, Ocak ayında 83,500 ons American Eagle adı verilen sikke altın satışı yaptı ve Nisan ayından bu yana en büyük çaplı aylık sikke satışına yöneldi.

Fed politika yapıcıları, 18 Aralık'taki toplantıda, varlık alımlarını, diğer indirimlerin ekonominin performansına bağlanması ile birlikte, aylık 85 milyar dolardan 75 milyar dolara düşüşrme kararı aldı. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi, 17 Ocak'ta gördüğü dört ayın en yüksek seviyesinin altında seyretti.

Barclays Plc, bugünkü raporunda, "Çin'den gelen güçlü talep aşağı yönlü hareketlerde destek sağlamaya devam ediyor, ancak bizce, alımların gücü, bu ayın sonundaki Çin Yeni Yıl kutlamalarından sonra muhtemelen çok sürmeyecek," dedi ve "Fed'in varlık alımlarını ölçülü bir hızda düşürmeyi sürdürmesini ve ABD dolarının orta vadede güçlenmesini beklemeye devam ediyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 14:16'da, ons başına 1,256.70 dolar oldu. Metal 1,260.07 dolar ile 11 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,255.90 dolara çıktı. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 56 altındaydı.

ABD piyasaları bugün Martin Luther King Jr. Günü tatili nedeniyle kapalı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)