BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatları artar ama...----

Altın fiyatları artar ama...

Altın fiyatları artar ama...
05 Eylül 2013 - 12:54 www.finansgundem.com

Danimarka merkezli Saxo Bank Emtia Strateji Başkanı Ole Hansen, Suriye'ye yapılacak müdahalenin altın fiyatlarına etkisini açıkladı

Altın fiyatlarında Suriye'ye müdahale beklentilerinin etkisine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hansen, "Batı'nın Suriye'ye askeri müdahalede bulunması riski altın fiyatlarının artmasına neden olabilir. Ama biz bu etkinin uzun süreli olacağını düşünmüyoruz. Olası müdahale sonrasında altın fiyatları artsa da daha sonrasında altın piyasası yönünü, tersten esen rüzgar etkisi yapan Fed ve artan faiz oranlarına çevirecektir" dedi.
Önümüzdeki dönemde altın fiyatlarını destekleyecek fiziksel bir talep artışı beklemediğini vurgulayan Hansen , "Altın hali hazırda gelişmekte olan ekonomilerden gelen fiziksel taleple, yatırım talebi arasında sıkışmış durumda. Altın fiyatlarında yükselişi görmeye devam etmemiz için talebin güçlü olduğunu görmeye devam etmemiz gerekiyor. Şu anda beklentimiz altına talebin artışı yönünde değil" tespitini yaptı.
ltın fiyatlarının artış potansiyelinin kısıtlı olduğunu belirten Hansen, altın fiyatlarındaki yükseliş trendinin yukarı yönlü potansiyelini 1.490 dolara kadar çıkardığını, 1.530 doların görülmesinin yeniden yükseliş sinyali olacağını belirterek, "Bu senaryoda altın fiyatlarının onsu 1.600 dolarları görebilir. Ama hali hazırda biz mevcut durumda böyle bir artışı beklemiyoruz" dedi.
Yatırımcıların ABD'nin Suriye'ye askeri müdahale olasılığı ile Fed'in tahvil alımlarını azaltma ihtimalini değerlendirmesiyle altının onsu, haftanın en büyük sıçramasını yapmasının ardından 1,400 doların üzerinde seyretmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)